Handbal

Radu Voina explică eşecul cu Danemarca: "Ne-am pierdut capul!"

Articol de Marian Ursescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Antrenorul Radu Voina nu înţelege ce s-a întîmplat cu elevele sale în partea a doua, în zece minute danezele întorcînd soarta meciului


S-a agitat copios pe margine, primind chiar şi un cartonaş galben pe finalul partidei. La time-out-uri, a încercat să le adune pe fete, să le facă nu se mai grăbească atît de mult. Să le transmită un mesaj de trezire, dar şi de calm. Nu prea a ieşit aşa însă. În final, Radu Voina a rămas intrigat de ceea ce s-a întîmplat cu echipa sa, dar şi optimist pentru ceea ce va urma. "România nu mai trebuie să facă paşi greşiţi" este concluzia sa.


- Domnule Voina, România a jucat bine pînă în minutul 35. Au urmat însă o bucată neagră, în care totul s-a năruit. Ce s-a întîmplat?
- Jocul s-a rupt la 17-15 pentru noi. Acolo ne-am pierdut luciditatea. Nu înţeleg de ce! Ne-am precipitat, nu am mai fost la fel de concentrate în atac, am făcut prea multe greşeli individuale.

- Nu am avut răbdare, nu am desfăcut jocul pe extreme.
- Aşa este, le-am şi spus să dăm drumul la pase pe extreme. Or, noi ne-am axat pe centru, acolo unde apărarea daneză e foarte puternică. Nu vreau să comentez arbitrajul, dar au fost trei acţiuni consecutive pe extrema stîngă unde trebuia fluierat ceva. Nu ştiu ce, că poate nu mă pricep eu, dar aceste surori gemene din Marsilia prea au favorizat jocul dur al danezelor, le-au lăsat să facă orice.

- Veţi putea să le remontaţi pe fete, să-şi revină?
- Trebuie, nu e nimic pierdut. Ne aflăm la mîna noastră. Acum sîntem obligaţi să batem Serbia şi să nu mai facem paşi greşiţi.


Atacul, fără soluţii
Luminiţa Huţupan Dinu (foto), antrenorul cu portarii, acuză lipsa de soluţii în ofensivă şi greşelile individuale. "În atac am pierdut, nu am avut idei. Nici nu făceau bine schimbul atac-apărare şi şut la poartă. Nu am avut răbdare, le-am dat mingi să ne alerge pe contraatac", a spus Lumi. Ea are încredere însă în fete. "Ele au făcut-o, ele o să o scoată la capăt! Campionatul e lung, sînt echipe bune, valori apropiate, se pot întîmpla multe. Nu pot fi acuzate că nu s-au bătut, că nu s-au dăruit, dar aşa a fost să fie. Prea mult am căutat pivotul, iar Danemarca ne-a anihilat acest lucru foarte bine", a încheiat Huţu.


8 mingi a apărat aseară Paula Ungureanu din 28 de aruncări, ea încheind meciul cu un procentaj de 29%

37 la sută a fost procentajul de reuşită al "naţionalei, cu 22 de goluri reuşite din 60 de atacuri

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.