Stranieri

Eternul rebel Mutu acuză din Italia: "Românii nu mă suportă!"

Articol de Daniel Scorpie  —  Monday 30th of November -0001 12:00

În interviul din La Nazione, Mutu ne compară cu Turcia: "Se caută doar senzaţionalul şi bîrfa. Nu sînt simpatizat, dar îmi văd de drumul meu"


Primul gol dat după 319 zile, la 1-0 cu Cagliari, i-a dezlegat limba lui Mutu. Atacantul Fiorentinei a făcut radiografia ultimelor 11 luni, într-un interviu publicat ieri în "La Nazione". Nu se plînge că nu este simpatizat în ţară, dar acuză mediatizarea vieţii sale extrasportive: "Nu apar decît bîrfe despre mine. România este ca Turcia, doar senzaţional. O parte dintre români nu mă suportă, dar îmi văd de drumul meu".

Drumul "Briliantului" înseamnă Fiorentina pînă în 2014. Două sezoane peste acordul în vigoare. "Mi-au oferit un nou contract pe 5 ani, dar eu am zis că aş vrea să mai joc fotbal doar încă 3. Sînt pregătit să fac meciuri mari. Vreau să-mi închei cariera aici", anunţă Mutu. În cele 9 luni de suspendare, a respins ideea retragerii: "În fiecare zi fotbalul îmi lipsea tot mai mult. Mă gîndeam doar cînd revin. Asta ştiu să fac în viaţă, încă îmi place să marchez".


66 de goluri a marcat Mutu în toate competiţiile în cei 4 ani şi jumătate de cînd joacă la Fiorentina


"Cea mai mare bucurie din cariera mea a fost calificarea la ultimul Euro cu România"
Adrian Mutu, atacant Fiorentina


De ce l-a scuipat Sinişa
Mutu a povestit incidentul cu Mihajlovici din 2003, în Lazio - Chelsea: "Noi aveam 2-0 sau 3-0. M-a ameninţat c-o s-o păţesc dacă mă prinde. L-am enervat, replicîndu-i că nu mă prinde niciodată. Şi acum se enervează cînd îl bat la loviturile libere". Ca elev, îl apreciază pe Sinişa: "N-am văzut un antrenor să apere astfel un jucător, mai ales după povestea cu ospătarul. M-a uimit şi de aceea l-am îmbrăţişat după gol".


Despre echipa naţională...
"Prefer să nu vorbesc acum despre acest subiect. Sper să revin, însă e prea devreme, de-abia am reintrat la Fiorentina în campionat"

Despre viaţa extrasportivă...
"Nu sînt un sfînt. N-am reuşit să fiu un model pentru copii, dar încerc să fiu mai bun ca om. Sînt reguli de respectat, încerc să nu le mai încalc"

Despre sibutramină...
"A fost o nebunie. Dar cine mă cunoaşte ştie că sînt de bună-credinţă. Şi de aceea în aceste 9 luni m-am putut uita în oglindă cu seninătate"


STRANIERI. Hagi schimbă macazul
Australienii lui Galatasaray, Kewell şi Neill, trebuie să-şi schimbe planurile de Crăciun. Gică Hagi nu-i lasă să plece acasă înainte de 22 decembrie, aşa cum s-a întîmplat în 2009. "Pe 22 avem meci cu Gaziantep şi toată lumea trebuie să fie aici", a decis tehnicianul român.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.