GSP special   •   Diverse   •   DIVERSE

Arome de iarnă gustoasă

Articol de Gazeta Sporturilor   —  luni, 13 decembrie 2010

Iarna se insinuează timid în viaţa noastră şi nimeni nu pare să se plângă căci are note seducătoare de castane coapte…



Dacă vă doriţi să petreceţi Sărbătorile de iarnă hai hui, departe de casă, o destinaţie excelentă ar putea fi Viena. Şi asta nu doar pentru Târgul de Crăciun şi vinul fiert cu scorţişoară pe care-l savurezi pe stradă în învăluirea miilor de beculeţe care fac oraşul feeric. Mai sunt şi castanele coapte, uşor crestate ca să le întrezăreşti miezul, servite fierbinţi, în punguţe de hârtie. Îţi încălzesc mâinile şi îţi delectează simţurile cu aroma lor. Sau aţi putea gusta pe îndelete câteva castane glasate, aşezaţi comod la măsuţa unei cafenele, privind ninsoarea prin aburii unui cappuccino. Se simte cu adevărat că a venit iarna!



Dacă însă, vreţi să întâmpinaţi iarna în fotoliul de acasă, cumpăraţi un săculeţ cu castane. Imaginaţi-vă un moment de răsfăţ şi alegeţi cele mai frumoase castane. Crestaţi-le pe ambele părţi, fără a le răni miezul (pentru a se coace mai repede şi uniform), apoi puneţi-le într-o tavă în cuptor. Aşezaţi-vă comod şi pândiţi primele arome. Nu vor întârzia să apară! Răsturnaţi-le într-un coşuleţ şi gustaţi-le, una câte una, îndepărtând cu grijă coaja. Sunt mai delicioase calde, aşa că nu vă daţi bătuţi în faţa unei „armuri” mult prea fierbinţi.



Citeşte mai multe pe jurnalul.ro. GSP.ro îţi prezintă zilnic şi cele mai interesante ştiri din presa românească.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.