Europa League

Dorin Goian: "Steaua trebuie să aibă curaj, Napoli lasă spaţii mari pe faza defensivă"

Dorin Goian

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 13 decembrie 2010

Dorin Goian, fundaşul român al lui Palermo, recunoaşte că simte o anumită reţinere a italienilor faţă de români. Apărătorul de 30 de ani, care a fost coleg cu Edinson Cavani la Palermo în sezonul trecut, le dă cîteva ponturi steliştilor pentru meciul cu Napoli.


"E adevărat că italienii au o oarecare reţinere faţă de noi, românii. Unii mai fac glume, alţii sînt serioşi, dar se simte asta.
Cavani e un jucător formidabil, am avut şansa să-l am şi coechipier anul trecut la Palermo. A marcat foarte multe goluri pentru noi, dar este tipul de jucător care dă tot timpul totul pe teren, dar şi la antrenamente. Nu-i place să piardă nici la miuţele de la antrenament. Poate evolua la orice echipă de top din lume.

Steaua trebuie să aibă curaj, eu am văzut o echipă care pe faza defensivă lasă mari spaţii. Steaua are jucători foarte valoroşi care pot face diferenţa în situaţii de unu contra unu. Şi Cavani, şi Lavezzi sînt jucători cărora le place foarte mult cu faţa la poartă, să primească mingi în adîncime. Cînd sînt cu spatele la poartă le e mai greu", a spus Goian la "DigiSport".

Despre prestaţiile sale la Palermo, Goian a spus: "Am avut un an bun cu Palermo, per ansamblu am jucat bine. Am şi greşit, numai cine nu joacă nu greşeşte. Din partea conducerii am avut tot timpul cuvinte de laudă, sprijin. Acea accidentare din finalul cantonamentului din Austria m-a ţinut vreo 2 luni jumătate pe tuşă a însemnat un moment greu pentru mine. Am avut şi genunchiul, şi glezna afectate la acelaşi picior. A durat puţin mai mult recuperarea. Acum mă simt mult mai bine, sper să fie totul OK".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.