Handbal

Muntenegru, adversarul de azi al României la Europenele de handbal feminin » Echipa tuturor posibilităţilor

Articol de Marian Ursescu  —  marți, 14 decembrie 2010

Debutantă la Euro 2010, Muntenegru a bătut campioana mondială Rusia, dar şi Spania, şi are drept obiectiv o medalie în Danemarca


Stat independent din 2006, Muntenegru a reuşit în acest an pentru prima dată calificarea la un turneu final la handbal feminin. Cu jucătoare racolate din toate statele foste iugoslave, Muntenegru a devenit o echipă de top, capabilă să se bată cu oricine.

Cu 13 jucătoare de la campioana Buducnost Podgorica, Muntenegru a produs deja în Danemarca o mare surpriză, învingînd cu 24-22 pe Rusia, campioana mondială, după ce echipa lui Trefilov conducea la un moment dat cu opt goluri!

Portdrapelul echipei pregătite de Dragan Adzici este Bojana Popovici (31 de ani), cel mai bine plătită jucătoare din lume în handbalul feminin, cu 300.000 de euro contract pe an! Născută în Serbia, Bojana a jucat contra României în calificările pentru CE 2006, atunci cînd Serbia le-a lăsat acasă pe "tricolore". S-a mutat apoi la reprezentativa Muntenegrului, fiind ademenită cu mulţi bani de federaţia de la Podgorica. De cinci ori cîştigătoare a Ligii Campionilor, cu echipele daneze Slagelse şi Viborg, Bojana a fost şi de două ori golgeterul competiţiei.

"Tot jocul Muntenegrului se creionează în jurul ei. Trebuie să o anihilăm pentru a avea şanse la victorie", a declarat antrenorul Radu Voina. "Croaţia a reuşit să învingă Muntenegru pentru că s-a apărat foarte bine. Cu o defensivă exactă şi noi le putem învinge", a continuat Voina.

Cele zece jucătoare de la Oltchim din "naţionala" României se vor întîlni cu cele 13 handbaliste muntenegrene de la Buducnost în grupa I principală din Liga Campionilor, chiar în prima etapă, pe 5-6 februarie 2011, la Rm. Vîlcea.


S-au chinuit cu Spania
Muntenegru a obţinut ieri prima victorie în grupa principală de la Herning, 22-20 cu Spania, dar succesul s-a conturat greu. În minutul 50 scorul era egal, 17-17, însă Muntenegru a marcat de cinci ori consecutiv şi s-a desprins decisiv la 22-17. Ibericele nu au mai reuşit decît să reducă din handicap şi totul s-a terminat la 22-20.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.