Handbal

România a învins fără probleme Croaţia, dar a pierdut-o pe Paula Ungureanu, accidentată » Victorie cu pierderi

Articol de Marian Ursescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

"Naţionala" României a cîştigat clar în faţa Croaţiei aseară, însă portarul Paula Ungureanu s-a accidentat grav


Alt decor, altă atmosferă, altă sală şi miză crescută la masa de joc. România a urcat la nivelul următor, a disputat ieri primul meci în grupa principală de la Campionatul European şi l-a cîştigat. N-a fost simplu. Chiar deloc. Chiar dacă "tricolorele" învinseseră Croaţia în opt din ultimele 9 întîlniri, ştiau că trebuie să fie atente în fiecare clipă. S-a mers strîns pînă în minutul 21, cînd româncele s-au desprins pentru prima dată la două goluri. A fost gura de oxigen de care era nevoie pentru ca plămînii echipei să respire liber.

Cu o Oana Manea senzaţională, luptînd pe semicerc, prinzînd pase imposibile, scoţînd aruncări de la 7 metri, cu Cristina Neagu avînd, ca mai mereu, braţul oţelit şi cu Paula Ungureanu transformată în zid, fetele lui Radu Voina au dus prima repriză cu bine pînă la capăt. Un 14-12 fragil, dar promiţător.

Desprinderea s-a produs din minutele de început ale părţii secunde. Ada Nechita, intrată pe extrema dreapta, a făcut două contraatacuri consecutive iuţi şi precise şi acolo s-a rupt filmul croat. Totul mergea bine cînd, în minutul 45, a venit şocul meciului. O accidentare extrem de serioasă a Paulei Ungureanu. Portarul nostru a fost scos pe braţe în afara terenului, iar coechipierele au translatat îngrijorarea pentru soarta ei în joc. Din 5 goluri rămăseseră două, însă Neagu a pus lucrurile la punct, lovind sec de două ori. Finalul a fost românesc, diferenţa de 9 goluri, moralul în continuare se păstrează sus.


Recital Manea-Stanca
România a fost strălucitoare aseară la nivelul pivoţilor. Chiar dacă Ionela Stanca făcuse un turneu final foarte bun pînă acum, Radu Voina a trimis-o din primul minut pe Oana Manea. Aceasta a făcut o primă repriză fabuloasă, marcînd de cinci ori din şase încercări. În partea a doua, Manea a mai punctat de două ori, lăsîndu-i locul pe final colegei ei de la Oltchim, Stanca. Cea mai bună jucătoare în meciurile din grupă cu Spania şi Serbia, Ionela a dat şi ea recital, înscriind de patru ori. Pivoţii au adunat aseară 11 goluri, iar Oana Manea a primit premiul pentru jucătoarea meciului!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.