Liga 1

Starea arenei din Grant se degradează de la an la an şi nimeni nu intervine pentru a o repara » Catacombele Giuleşti

Articol de Andrei Crăiţoiu, Cătălin Popescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Stadionul Giuleşti se dărîmă pe zi ce trece! Pe lîngă faptul că nu se consolidează peluza închisă acum trei ani, oficialii rapidişti nu fac nici modernizările necesare pentru a le asigura suporterilor un minim de confort.


Şobolani, igrasie, cîini maidanezi, uşi rupte, geamuri sparte sau lipsă, wc-uri distruse, ţevi de apă fisurate, pereţi sparţi şi inscripţionaţi cu spray-ul, garduri trîntite la pămînt, dar şi fire de curent electric care ies din pereţi la orice pas! Aşa arată arena unde la fiecare meci vin cel puţin 7.000-8.000 de spectatori, "cea mai frumoasă galerie din România", după cum o caracterizează, cu mîndrie, şefii din Grant.

Un an, nici o îmbunătăţire!
În decembrie anul trecut, Gazeta a atras atenţia asupra stării precare în care se află stadionul "Valentin Stănescu". La distanţă de un an, situaţia s-a agravat. Singurul lucru nou e o magazie, cu sute de scaune rupte. În rest, mizeriile de sub tribune au rămas tot acolo, nemişcate de 365 de zile!


1 angajat are FC Rapid la stadion pe timpul pauzei competiţionale

1.750 de euro e chiria pe care o plăteşte clubul de fotbal pentru utilizarea arenei din Giuleşti

10 iunie 1939 e data la care a fost inaugurat stadionul Rapidului

10.500 de spectatori poate primi Giuleştiul în acest moment, deşi capacitatea maximă e de 19.100


Dau vina unii pe alţii
Şefii din Giuleşti susţin că nu ei sînt responsabili de starea stadionului: "Noi sîntem chiriaşi acolo, nu avem cum să facem modernizări. Dacă Ministerul ne-ar da nouă arena pe termen lung, atunci altfel ar sta lucrurile". Stadionul aparţine în acest moment de Clubul Sportiv Rapid, iar conducerea de aici spune că George Copos e unicul vinovat: "Dacă ne-ar achita chiria, poate am avea bani de reparaţii".

Adio, Europa!
În Grant, conducerea şi jucătorii visează la o calificare în cupele europene cu toate că stadionul nu mai poate fi omologat nici măcar pentru tururile preliminarii din Europa League. Astfel, şefii intenţionează ca în eventualitatea în care Rapid s-ar califica într-o competiţie continentală să ceară acordul Primăriei Bucureşti pentru a juca pe noul "National Arena".


Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.