Liga 1

Pirateria fură un milion de euro din Ghencea! » Cum e sabotată campania de marketing a Stelei

Articol de Dan Udrea, Remus Răureanu, Ionuţ Petrişor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Roş-albaştrii au calculat că la un milion de euro profit din merchandising pierd încă pe atît din cauza celor care falsifică tricouri cu emblema clubului


Steaua e clubul din România care produce cei mai mulţi bani din marketing, în jur de 3 milioane de euro în 2010


Conducerea din Ghencea a început să lucreze cu Poliţia! Care e rostul colaborării? Şefii au calculat că pierd aproximativ un milion de euro din cauza celor care piratează articole cu însemnele clubului!

"În fiecare piaţă sau bazar din ţară există tricouri, fulare cu însemnele Stelei, dar care n-au absolut nici o legătură cu noi! Piaţa neagră e în momentul ăsta egală cu încasările pe care le producem!", au estimat roş-albaştrii. Cum intervin autorităţile? Poliţia confiscă materialele şi trimite poze în Ghencea, ca să aibă confirmarea că tricourile şi fularele sînt contrafăcute. Pasul următor: cei care vînd obiectele sînt amendaţi. Prejudiciul e calculat la preţul pe care articolele îl au la magazinul oficial al Stelei. Adică un tricou al lui Nicoliţă le e imputat piraţilor la 99 de lei bucata, chiar dacă ei îl dădeau cu 30-40 de lei!

De ce sînt oficialii atît de preocupaţi de activitatea asta? "Militarii" au făcut, în sezonul 2009-2010, o jumătate de milion de euro din comercializarea diverselor obiecte cu emblema lor. Şi au calculat că pot să dubleze suma aceasta în sezonul 2010-2011. Asta înseamnă inclusiv că ponderea comerţului în buget poate să fie mult mai importantă dacă reuşesc să scadă sau chiar să elimine falsurile de pe piaţă.


"Preocuparea noastră e să ne dezvoltăm, să avem cît mai multe magazine în ţară, fiindcă în felul ăsta descurajăm piratarea produselor Steaua. Oamenii ar avea ocazia să achiziţioneze articole originale"
Bobby Durbac, director de marketing


De unde au venit banii Stelei în sezonul în curs

Marketing 3 milioane de euro
Drepturi TV 2 milioane de euro
Încasări de la UEFA 2 milioane de euro
Vînzări de jucători 2,5 milioane de euro


Cum se împart veniturile din marketing
Merchandising 15%
Ticketing 35%
Publicitate, catering 50%


Mititelu se ia de Cristescu
Gazeta de duminică a publicat un interviu în exclusivitate cu preşedintele oltenilor, Silvian Cristescu, în care acesta a acuzat Steaua şi Dinamo că au palmarese mincinoase şi a dezvăluit cum au ajuns fraţii Costea la Craiova: "I-am luat pe doar 25.000 de dolari!". Patronul Universităţii, Adrian Mititelu, i-a replicat dur: "Cristescu habar nu are ce vorbeşte! Fraţii Costea ne-au costat mult mai mult. El are o contribuţie minoră, să nu uite că a dus la Craiova pe sute de mii de euro fotbalişti care s-au lăsat de fotbal".


Cavani a marcat iar în prelungiri
Napoli nu se dezice. După ce au eliminat-o pe Steaua din Europa League cu o reuşită a lui Cavani în minutul 92, napoletanii s-au impus la fel şi ieri, în meciul cu Lecce (1-0), din Serie A. Napoli e pe poziţa secundă în campionat, cu 33 de puncte, la 3 faţă de liderul Milan. Cu reuşita de ieri, Cavani a ajuns la 9 goluri în actualul sezon din Serie A.

Gigi acoperă găurile
În afara încasărilor pe care le produce din diverse activităţi, Steaua îşi completează bugetul din banii patronului, ca toate cluburile din România. Cum roş-albaştrii vor cheltui în jur de 12 milioane de euro în acest sezon, rezultă că Becali trebuie să plătească din banii lui cam 2,5 milioane de euro. Aportul lui e posibil să crească sau să scadă, în funcţie de campania de transferuri din iarna asta, dacă încasările vor fi mai mari ori mai mici faţă de venituri.

Cum se protejează Steaua
Roş-albaştrii au lipit nişte holograme pe toate produsele oficiale, pentru ca ele să poată fi deosebite mai uşor de cele contrafăcute. Elementele de securitate sînt la fel ca acelea lipite pe telefoanele mobile.


80 la sută din încasările pe care Manchester United le face din activităţi comerciale provin din licenţe. Steaua are astfel de parteneriate cu producători de vin, bere, suc

10 la sută din cifra de afaceri a activităţii de marketing a Stelei provine din comenzi online. Restul se vinde în magazine sau prin comenzi telefonice


"Niciodată la Dinamo sau la Rapid!"
Novak Martinovici a declarat că nu va juca niciodată la o rivală a Stelei. "Ştiu că în fotbal orice e posibil, dar eu nu vreau să ajung niciodată la Dinamo sau la Rapid. E senzaţional ce mi se întîmplă, să joc la o fostă campioană a Europei e fantastic! Putem cîştiga titlul, avem toate condiţiile!", a spus stoperul sîrb de 25 de ani.

Kapetanos, propus la Rapid
Gigi Becali a anunţat oficial ieri că Pantelsi Kapetanos nu va mai evolua în Ghencea. "Gata, Kapetanos nu mai e jucătorul nostru! E liber să semneze cu orice echipă îşi doreşte, eu nu mai am nevoie de el, din cauza lui am pierdut calificarea în Europa League!", a spus patronul Stelei. Impresarul grecului l-a propus pe acesta în Giuleşti, însă alb-vişiniii l-ar dori numai în cazul în care grecul şi-ar reduce pretenţiile salariale. El cîştiga în Ghencea 250.000 de euro pe sezon.

Continuă războiul cu Copos
Becali n-a uitat că George Copos l-a dat în judecată pentru o datorie de cîteva zeci de mii de euro: "L-am împrumutat cu milioane de euro, la care nu mi-a plătit dobîndă, i-am mai dat peste două milioane pe Rada şi pe Bădoi, şi el mă dă în judecată! E un comunist, aşa a şi făcut avere, s-a învîrtit ca toţi comuniştii după '90! El nu e om de afaceri!". Copos l-a dat în judecată pe Gigi şi a cîştigat procesul în instanţă, după ce Becali a petrecut un Revelion la un hotel al lui din Poiana Braşov şi n-a plătit serviciile.


Inbox:

- Adrian Neaga, fost atacant la Steaua: "Lăcătuş trebuie păstrat! Este un antrenor foarte bun şi poate aduce titlul în Ghencea!".
- Tătăruşanu, Tănase, Răduţ şi alţi stelişti vor participa azi, de la ora 13:30, la o sesiune de autografe în Cora Lujerului.
- Gigi Becali, patron Steaua: "E posibil să luăm 5-6 jucători sau e posibil să nu mai facem nici un transfer. Nu mai zic nimic, că le cresc preţurile fotbaliştilor pe care îi vrem noi!".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.