Handbal

Cristina Neagu: "Noi am crezut pînă la capăt!"

Articol de Marian Ursescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Cristina Neagu, cel mai bun inter stînga la Euro 2010, spune că atunci cînd îşi doreşti ceva cu adevărat, reuşeşti Cristina Neagu: "Ne-am dorit enorm să le batem pe daneze în faţa propriului public" (video)


A marcat de 6 ori contra Danemarcei, deşi antrenorul Jan Pytlick i-a arătat o consideraţie "deosebită", punînd mereu apărătoarele să iasă în întîmpinare, la blocaj, pentru a nu o lăsa să arunce la poartă. A ratat două aruncări de la 7 metri, dar echipa nu a căzut în acele momente. "Am luptat, am luptat şi am crezut tot timpul că o să cîştigăm. Noi, fetele şi antrenorii, am crezut pînă la capăt", spune Cristina Neagu.

Briliantul României are trei tricouri pe ea. Pe unul scrie "CEI CARE", fragment dintr-un mesaj mai lung al întregii echipe, dedesubt e tricoul cu numărul 8, iar pe sub cel de joc sînt înşirate alte zece nume, sau şi mai multe, plus o inimă mare. Sînt toate transpirate după un meci în care Cristina abia mai putea sta în picioare.

"16-15, scorul meciului, arată cît de încrîncenat a fost totul, cît de mult am luptat şi noi şi danezele să cîştigăm. Apărarea a fost senzaţională, iar Toto, în poartă, a făcut minuni", a adăugat Cristina.


- Cum v-aţi putut remonta după eşecul cu Suedia?
- Suporterii danezi au făcut-o. Ne-au înrăit. Ne-am adus aminte de fluierăturile de la Aalborg, de suporterii noştri care după fiecare înfrîngere ne-au înjurat, ne-au blamat şi ne-au desfiinţat. Pentru ceilalţi, puţini cît au crezut în noi, am luptat.

Nu e supărată că nu a primit titlul de jucătoarea Campionatului European. "Medalia de la gît, chiar dacă e de bronz, e cea mai importantă. Sigur că pentru mine ar fi fost o satisfacţie, dar nu la asta mă gîndesc acum. Sînt fericită, sînt cea mai fericită, că am arătat că sîntem o naţiune care ştie să se ridice. Sîntem români, dar noi ştim să cîştigăm", a spus Cristina.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.