Ideile Gazetei

De trei ori suspans! » Gazeta vă oferă în luna ianuarie seria poliţistă inspirată de Trilogia "Millennium"

Articol de Maria Andrieş  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Detectivii lui Stieg Larsson au captivat publicul din lumea întreagă.


După ce s-a vîndut în milioane de exemplare în lumea întreagă, trilogia Millennium a ajuns, în timp record, şi pe marile ecrane. Coproducţie germano-suedezo-daneză, cele trei filme urmează fidel linia cărţii. De la tatuajele hackeriţei Lisbeth Salander pînă la cadavrele din pivniţe, totul este păstrat în versiunea cinematografică.

Încasări de milioane
Reţeta thrillerului poliţist cu tente "noir" scandinav a funcţionat şi în box-office. Încasările au depăşit de cîteva ori bugetul total al seriei, în jur de 11 milioane de euro. Primul lansat, "Bărbaţi care urăsc femeile", a fost declarat cel mai profitabil film lansat în 2009 în Europa. Şi a devenit cel mai vizionat film din toate timpurile în Suedia. Au urmat, la interval de cîteva luni unele de altele, "Fata care s-a jucat cu focul" şi "Castelul din nori s-a sfărîmat", fiecare cu regizori şi scenarişti diferiţi.

O pereche de succes
Cei doi actori principali au rămas, însă, aceiaşi. În rolul jurnalistului-detectiv a fost distribuit un star suedez, Mikael Nyqvist, fost hocheist, fost DJ la radio, actualmente ofertat de Hollywood. Şi pentru interpreta lui Lisbeth Salander, rolul din trilogie a fost o rampă de lansare internaţională. Frumoasa Noomi Rapace şi-a folosit urmele unor vechi piercinguri pentru a intra în pielea detectivei punk. "Lisbeth-Noomi reprezintă marea atracţie a filmelor. Întruchipează atîtea fantezii culturale şi obsesii, încît nimeni nu rezistă magnetismului ei", scria "New York Times".

Ianuarie poliţist
După seria de filme româneşti de referinţă, Gazeta Sporturilor vă invită să începeţi anul 2011 cu o porţie de adrenalină premium. Şi vă oferă seria filmelor poliţiste care au făcut înconjurul lumii: "Bărbaţi care urăsc femeile" (apare pe 13 ianuarie), "Fata care s-a jucat cu focul"(pe 20 ianuarie) şi "castelul din nori s-a sfărîmat" (pe 27 ianuarie).

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.