Tenis

Victor Hănescu a acumulat 495.674 de dolari în 2010

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

"Hane" este jucătorul român în activitate cu cele mai mari premii în carieră, în valoare de 2.775.387.

Tenismanul în vîrstă de 29 de ani a încheiat anul pe locul 51 ATP, trei poziţii mai jos decît în urmă cu 12 luni. Cea mai bună performanţă a sa a fost disputarea finalei turneului de la Casablanca, pe care a pierdut-o în faţa elveţianului Stanislas Wawrinka.

Hănescu a fost foarte aproape de a accede în optimile de finală ale turneului de la Wimbledon, dar a fost învins în turul trei, după un meci "cu cîntec", disputat împotriva americanului Daniel Brands.

Atunci, Hănescu a decis să se retragă de pe teren la scorul de 6-7, 6-7, 7-6, 6-3, 3-0 în favoarea lui Brands, după ce a ratat patru mingi de meci în setul al treilea şi după o altercaţie cu cîţiva spectatori din tribună.

Imaginile TV l-au arătat pe Hănescu care scuipa înspre fani, la începutul setului decisiv, sportivul român reacţionînd astfel în urma unor injurii venite dinspre tribună. Pentru gestul său şi pentru faptul că a făcut şi cîteva greşeli intenţionate, Hănescu a fost sancţionat cu o amendă de 15.000 de dolari.

Victor Hănescu a ajutat echipa de Cupa Davis a României să revină în Grupa Mondială, după victoriile obţinute în faţa Ucrainei (scor 3-1) şi Ecuadorului (scor 5-0). El a reuşit să cîştige toate meciurile în care a evoluat în Cupa Davis în 2010, trei la simplu şi două la dublu.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.