Liga 1

Şumudică: "Plec dacă ratăm Europa"

Articol de Alexandru Răducanu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Şumudică a confirmat oferta de la Anorthosis, explică în ce condiţii s-ar despărţi de Rapid şi de ce nu ar putea garanta titlul nici dacă la echipă ar sosi Eric şi Moraes



- Cum e cu Anorthosis, domnule Şumudică?
- Au fost ceva discuţii cu ciprioţii. M-au sunat impresari ca să mă pună în legătură cu cei de acolo. Am jucat în Cipru, oamenii mă ştiu...

- Vă tentează o plecare?
- Vom vedea la vară, pînă atunci nu iau în calcul oferte. Plec de la Rapid doar dacă nu reuşesc să duc echipa în Europa.

- N-aţi acceptat şi din cauză că ar trebui să plătiţi 500.000 de euro ca să rupeţi contractul cu Rapid?
- Nu e adevărat, nu se pune problema banilor! Cel mai fericit sînt în Giuleşti! Am mai spus-o, în acest moment poate să mă oferteze orice echipă din lume, Barcelona, Real Madrid, că tot nu mă interesează. Rămîn alături de băieţi să continuăm ce am început împreună.

- Dacă vi s-ar promite aducerile lui Moraes şi Eric, cu condiţia să garantaţi titlul...
- Nu, nu aş putea face asta, nu ştiu ce antrenor ar putea promite astfel cîştigarea campionatului. În plus, nu am zis niciodată că mi-l doresc pe Eric.

- Bun, dar cînd va face Rapidul prima achiziţie?
- Băjenaru, Mureşan, Pancu sînt fotbaliştii pe care-i vreau şi sper să-i aducem. Aştept veşti de la Dinu Gheorghe, el răspunde de transferuri.


110.000 euro e salariul lui Şumudică în primul sezon la Rapid, acesta urmînd să crească de la an la an cu 10.000 de euro

270.000 de euro pe sezon i-ar fi oferit şefii lui Anorthosis Famagusta lui Şumudică


"De la Şumudică şi de la băieţi îmi doresc o participare în Europa League. Să iei campionatul e mai greu acum"
Dinu Gheorghe, preşedinte Rapid

"Sper să ne întărim pe axul central, am nevoie de un fundaş şi de un mijlocaş"
Marius Şumudică, antrenor Rapid

"S-au terminat banii! Cînd îmi fac rugăciunea seara, îmi doresc mai mulţi bani, ca să am să le dau jucătorilor. O să încerc să îl ajut pe Şumi cu achiziţiile de care are nevoie"
George Copos, patron Rapid


"Discutăm pe 4"
Mircea Rednic a vorbit despre transferul la "pachet" al giuleştenilor Cesinha, Grigorie şi Răduţă la Hazar Lankaran: "Am stabilit să mă văd cu Dinu Gheorghe pe 4 ianuarie, cînd voi reveni din Belgia. În cazul lui Cesinha şi Grigorie, e vorba de un transfer definitiv, iar pentru Răduţă voi negocia varianta împrumutului. Şefii mei din Azerbaidjan sînt dispuşi să facă eforturi pentru a-i aduce pe cei trei".

"Săgeţi" în serie
George Copos l-a criticat pe Dinu Gheorghe pentru prima parte a mandatului său de preşedinte la Rapid. "Nu s-a organizat prea bine, lucrurile nu merg aşa cum ar trebui. Am avut şi noi speranţe mari, să terminăm pe locurile unu-doi", a spus finanţatorul. În replică, "Vamă" îi vizează pe Şumudică şi pe jucători: "E normal ca domnul Copos să fie nemulţumit. Am pierdut multe jocuri pe final, nu e normal. Sperăm ca în primăvară să nu se mai repete asta".


Inbox:

- Victor Becali: "Cred că FC Porto va cumpăra de la Rapid şi cele 50 la sută din drepturile federative ale lui Cristian Săpunaru. Sînt negocieri, din cîte ştiu e o diferenţă minimă de bani care împiedică încheierea acestui proces".
- Rapidiştii vor încerca să-l convingă pe stoperul Ricardo Fernandes în primele zile ale lui 2011 să-şi rezilieze contractul. El n-a prins nici un minut jucat cu Şumudică, dar are printre cele mai mari salarii din lot: 200.000 de euro!
- "Vamă" îi grăbeşte pe Lazăr şi Bozovici: "Mă îndoiesc că cineva le poate oferi variante mai bune de contract. Noi le-am propus creşterea salariilor într-o perioadă în care nimeni nu mai aruncă banii aiurea".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.