Campionate

A jucat împotriva Stelei iar acum este dorit de Liverpool şi Napoli. Vezi despre cine este vorba!

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 04 ianuarie 2011

Liverpool şi Napoli, fostele adversare ale Stelei din Europa League, se bat pentru un jucător care a atras atenţia în ultimul sezon.

Presa din Anglia scrie despre faptul că gruparea de pe Anfield e dispusă să plătească 8.5 milioane de lire sterline pentru Ricky van Wolfswinkel, jucătorul în vîrstă de 21 de ani al lui Utrecht. Se pare însă că şi italienii de la Napoli sînt gata să facă o ofertă pentru tînărul atacant.

CINE ESTE VAN WOLFSWINKEL
Rick van Wolfswinkel are doar 21 de ani, iar în vara trecută a fost la un pas să se transfere în Premier League, la Newcastle. Crescut la V.V. Woundenberg, o echipă mică de provincie, a atras atenţia repde scouterilor, iar Vitesse a fost echipa care avea să-l transfere. Din 2002 pînă în 2008 a jucat la AGOVV, o echipă din a doua divizie a fotbalului olandez. Aici a fost coleg şi cu Klaas-Jan Huntelaar, jucătorul care reuşea să marcheze 26 de goluri în 33 de partde în acel sezon.

Cifrele sale şi jocul bun au făcut ca Wolfswinkel să capteze atenţia antrenorilor de la echipele 'naţionale' de tineret ale Olandei. Evoluţiile sale au făcut ca cei din Arnhem să-l cheme înapoi, devenind titular în atacul echipei, la puţin timp după ce împliniseră 19 ani. Iar tînăra speranţă avea să le răsplătească încrederea. A marcat 8 goluri în 33 de partide, fiind golgheterul echipei în sezonul 08/09.

Echipele importante din Olanda au încercat să-l transfere, dar Van Wolfswinkel a decis să semneze cu Utrecht. O decizie luată mai mult cu sufletul însă care avea să se dovedească a fi una corectă. Golurile sale, 27, în ultimul sezon au făcut ca Utrecht să obţină calificarea în Europa League.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.