Liga 1

Ce zice Provincia: Paszkany înţeapă, Porumboiu e recunoscător!

Articol de Andrei Crăiţoiu, Dan Udrea  —  miercuri, 05 ianuarie 2011

Patronul CFR-ului le transmite celor din Ghencea şi din Giuleşti că n-ar fi strîns niciodată acele puncte în Champions League


Boss-ul Vasluiului e direct: "Fără Steaua şi Rapid nu juca nimeni în Ligă"

Reprezentanţii echipelor din Provincie, grupări care au profitat de pe urma punctelor granzilor din Bucureşti, au avut ieri poziţii diferite atunci cînd au fost întrebaţi despre meritele ascensiunii în Europa, dar şi despre motivele decăderii.

Adrian Porumboiu, patronul lui FC Vaslui, a spus răpicat că fără punctele acumulate în primii 5 ani ai ultimului deceniu, România nu putea să viseze la Ligă. "Eu nu ascund realitatea şi trebuie să fie clar pentru toată lumea că, dacă nu erau Steaua şi Rapid, nu juca nimeni în Liga Campionilor direct pentru că nu aveau cum. Din păcate pentru ea, Rapid nici măcar nu a profitat de punctele alea. Probabil peste foarte mult timp vor exista două sau trei echipe care vor reuşi să ajungă din nou sus şi să mai ţină nişte echipe în competiţiile europene", a spus omul de afaceri moldovean.

Pe aceeaşi idee a mers şi Felix Grigore, directorul executiv al Unirii Urziceni: "Fiecare echipă, fie că e vorba de Rapid, Steaua, Dinamo, CFR Cluj sau Urziceni, a adunat puncte pentru ea, în primul rînd, şi mai apoi pentru coeficientul de ţară. Unirea a adus mereu mulţumiri celor care ne-au dus acolo. După părerea mea, un loc 1 în campionat reprezenta doar 40 la sută din meritul de a ajunge în Champions League. Restul procentelor se cuvin celor care au creat coeficientul României".

Singurul care nu a avut doar cuvinte de laudă la adresa Stelei şi a Rapidului a fost Arpad Paszakny. "Nu vreau să ştirbesc meritele nici unei echipei, dar ceea ce au făcut Steaua şi Rapid în Cupa UEFA, n-ar fi reuşit niciodată să facă în Liga Campionilor", a declarat patronul CFR-ului, echipă care a participat de două ori în Champions League, de fiecare dată mergînd direct, din postura de campioană.


PREVIZIUNI DE VIITOR

"E ultimul sezon în care se va merge direct în Ligă. E ca pe timpul cînd pleca trenul din Vestul Sălbatic. Striga ăla <Poftiţi în vagoane> şi toţi se călcau în picioare. Aşa şi la noi, e înghesuială mare de tot"
Adrian Porumboiu, patron FC Vaslui

"E foarte greu să ne mai calificăm în Liga Campionilor dacă nu vom mai ajunge direct în grupe, dar va fi şi mai greu să mai facem ceva puncte acolo, aşa cum a făcut Unirea Urziceni"
Felix Grigore, director general Unirea Urziceni

"Chiar dacă sîntem abia pe locul 8, vom lupta pentru Ligă. Iar echipele care vor juca în Europa League să cîştige cît mai multe meciuri şi să ne propulseze din nou în fruntea topurilor coeficienţilor"
Arpad Paszkany, finanţator CFR Cluj


Declaraţia începutului de an 2011

"Pe cei din fotbalul românesc care s-au bucurat la golul lui Cavani din meciul Napoli - Steaua vreau să-i văd ce vor face în vara lui 2012 cînd campioana din Liga 1 nu va mai avea echipă direct în Champions League"
Dan Petrescu, antrenor Kuban Krasnodar

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.