Tenis

Federer va juca împotriva lui Davidenko finala de la Doha! Rusul l-a DEMOLAT pe Nadal

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Fostul lider al clasamentului ATP nu a întîmpinat prea mari probleme în semifinala cu francezul Jo-Wilfried Tsonga (6/3, 7/6) şi s-a calificat în finala turneului de la Doha. În ultimul act al competiţiei, elveţianul va juca împotriva  rusului Nikolay Davidenko, care l-a făcut praf pe spaniolul Rafael Nadal (6/3, 6/2).

După ce anul trecut a fost eliminat chiar de Davidenko în semifinale, Federer a început în forţă şi şi-a adjudecat primul set cu 6-3. Setul secund a fost ceva mai echilibrat contra lui Tsonga, dar a demonstrat încă o dată că elveţianul este invincibil pe propriul serviciu. De altfel, el nu a fost nevoit să-şi apere nici o minge de break.

De cealaltă parte, Tsonga a reuşit să salveze două mingi de break şi a reuşit să ajungă în tie-break, dar nici aici nu a reuşit să-i fure setul lui Federer, pierzînd tie-breakul la 2.

Rafael Nadal, fără replică în faţa lui Davidenko
Spaniolul Rafael Nadal a fost demolat de rusul Nikolay Davidenko, care a trecut de numărul 1 mondial cu scorul de 6/3, 6/2. Cu un joc precis de pe fundul terenului, fără ezitări şi cu acelaşi travaliu susţinut, Davidenko s-a calificat în finala turneului din Qatar, pentru a doua oară consecutiv, după ce în setul secund conducea cu 5-0 şi avea şi serviciul. Rafa Nadal a părut foarte obosit şi fără precizie în primul turneu pe puncte din 2011, iar ultimele şanse din final nu au reuşit să-l repună pe şine.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.