Liga 1

Evenimente incredibile în "Bănie" » Mititelu i-a închis poarta-n nas lui Piţurcă!

Articol de Alexandru Răducanu, Gabriela Arsenie (foto)  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Scene halucinante ieri în Bănie: după ce l-a suspedat pe Piţurcă pe o perioadă nelimitată, Mititelu i-a închis managerului porţile cantonamentului şi a mutat reunirea lotului pentru vineri


După o lună de scandal, fitilul oltenesc s-a aprins marţi seară. Adrian Mititelu l-a invitat prin intermediari pe Victor Piţurcă să lămurească problemele între patru ochi. Piţi refuză sec: "Ne vedem cînd ai banii să mă plăteşti. Ce atîtea discuţii?". Mititelu îşi iese din minţi cînd îi răspunde omului de legătură Ovidiu Costeşin: "A, nu vrea să ne vedem?! Păi cîte aroganţe îşi închipuie ăsta că mai face cu mine?!".

Şi dinamita a fost detonată miercuri, de dimineaţă. Mititelu şi-a făcut noaptea planul de răzbunare şi a lovit la ora 8:00, cu patru ceasuri înainte de reunirea lotului, anunţînd: "Piţurcă e suspendat pe o perioadă nelimitată, alături de întreg staff-ul său, pentru abateri disciplinare". Finanţatorul le-a comunicat imediat prin sms doar celor mai importanţi jucători din lot: "Reunirea se amînă pentru vineri, să nu vină nici unul azi la cantonament!", iar apoi pe bodyguarzi: "Închideţi porţile cantonamentului să nu intre nici Piţi, nici vreun apropiat de al lui!".

Stanca da, Piţi nu!
Ora 11:20. Goalkeeper-ul Răzvan Stanca a fost primul alb-albastru care a încercat mînerul rece de metal al porţii albastre de la cantonament. El a intrat! La 12:00, dintr-un convoi de patru maşini au coborît cei şapte. Şi-a început show-ul! Piţurcă, în faţă, îmbrăcat elegant, la sacou. Apoi Cristescu, Boldici, Neagoe, Florin Marin, Martin Tudor şi Costeşin. Găsesc poarta închisă şi are loc un dialog incredibil, printre zăbrele:

Piţurcă: Care e problema? De ce nu deschizi?
Paznic: Nea Victore, aşa am primit ordin, facem ceea ce ni s-a spus.
Piturca: Voi sînteţi într-o situaţie proastă, nu e vina voastră. Dar dacă vrem să intrăm, intrăm cînd vrem noi, nu ne opriţi voi, să ştiţi!

"Aş rămîne la Craiova şi în <C>, da' nu cu Mititelu!"
Vizibil marcat de ce i se întîmplă, Piţurcă le-a făcut semn oamenilor lui şi s-a urcat în maşină. După un popas acasă, managerul general s-a prezentat la 16:00 la restaurantul Roma, unde avea programată o întînire cu suporterii. Şi-a precizat poziţia în faţa celor 100 de ultraşi: "Băieţi, îmi pare rău, nu mai pot să stau aici în aceste condiţii. Aş rămîne să antrenez la Craiova şi în <C>, da' nu cu Mititelu patron!". Suporterii nu s-au lăsat: "Atunci să plece Mititelu, nu mata!".


"Mititelu trebuie să ştie că din Craiova nu are cum să ne dea afară! N-o să scape el aşa uşor de noi!"
Eugen Neagoe, antrenor U Craiova

"Să fiu suspendat la mine acasă? Ni se îngrădeşte dreptul la muncă! Incredibil, asta e o premieră!"
Victor Piţurcă, manager general U Craiova

"Toate aceste maşinaţiuni au fost premeditate la Bucureşti şi fac parte dintr-un scenariu bine stabilit pe care joi îl voi deconspira! Situaţia Craiovei nu se tranşează în localuri şi nu o decid angajaţii sau suporterii"
Adrian Mititelu, patron U Craiova


1,2 milioane de euro, plus dobîndă!
Piţurcă va încerca să găsească în următoarele zile o cale prin care să-şi recupereze banii pe care i-a împrumutat lui Mititelu în vară. Suma se ridică la 1,2 milioane de euro, însă Piţi şi patronul oltean s-au înţeles ca acesta din urmă să plătească şi o dobîndă la împrumut de 10 la sută.

Găman şi Dănănae l-au enervat pe Mititelu
Unii jucători ai Craiovei nu au fost anunţaţi că reunirea se amînă, aşa că s-au prezentat la cantonamentul din Lunca Jiului la prînz, aşa cum era stabilit iniţial. Alături însă de Stanca, Dorel Stoica, Dilevski, Hotoboc, Crăciun şi Stoianof şi-au făcut apariţia şi Dănănae şi Valerică Găman, jucători care ştiau de modificarea programului. Mititelu s-a enervat la culme cînd a auzit şi i-a luat la rost pe cei doi că nu i-au ascultat ordinul.

Jucătorii: "Sîntem îngroziţi!"
Majoritatea fotbaliştilor sînt la cu răbdarea la limită şi ameninţă că vor depune memorii pentru a deveni liberi de contract. "Sîntem îngroziţi de ce se întîmplă cu Piţurcă! Toţi fotbaliştii, inclusiv apropiaţii lui Mititelu, se tem că nu-şi vor mai lua banii". Ca să mai tragă de timp, finanţatorul le-a promis jucătorilor că le va mări salariile cu cîte 20-30.000 de euro dacă mai au răbdare şi nu se vor adresa Comisiilor. "Ne-am săturat de vorbele patronului, nu mai crede nimeni în ele!", a spus unul dintre juveţi.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.