Handbal

5 lucruri pe care nu le ştiai despre cea mai bună handbalistă a lumii, Cristina Neagu!

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Cristina Neagu a fost desemnată ce mai bună handbalistă din 2010, după ce a ieşit golgeterul Campionatului European de luna trecută, dar şi cea mai bună pasatoare. Cristina Neagu nu vrea să vorbească momentan despre viitoarea sa destinaţie, ţinînd cont că handbalista a intrat în ultimele luni de contract cu Oltchim Rm. Vîlcea.


La 22 de ani, Cristina Neagu e cea mai în vogă handbalistă din lume. Cea mai bună jucătoare la Campionatul European de junioare din 2005, apoi MVP-ul Mondialului de tineret din 2006, interul stînga a confirmat şi la senioare. În 2009 a fost aleasă cea mai bună tînără jucătoare din lume. La Europenele din 2010 a avut evoluţii senzaţionale, înscriind pentru România nu mai puţin de 53 de goluri! A urcat pe podium, cîştigînd bronzul european, prima sa medalie la senioare.


1. "Sînt o nostalgică, cînd îmi serbez ziua de naştere, de fiecare dată, sînt şi un pic supărată că trece timpul"


2. "Nu sînt domnişoara care, vai!, şi-a rupt o unghie sau care s-a împiedicat pe podium la prezentarea de modă. Pot fi şi elegantă, la evenimente deosebite îmi place să port rochie, să arăt bine. Lumea însă trebuie să ştie că sînt o persoană normală"


3. "Am permis de jumătate de an şi nu m-am gîndit să-mi cumpăr o maşină. Mă mulţumesc să conduc maşina tatălui meu. Într-o zi, voi avea însă şi automobilul meu". CITEŞTE UN EDITORIAL TARE: Florin coupe şi Cristina de serie


4. "Doresc să am doi sau trei copii, între care neapărat un băiat. Sînt genul de persoană care pune suflet şi cînd face ceva, îmi place să fac bine. Cînd mă voi mărita, îmi voi dedica tot timpul meu familiei"


5. "Scot limba cînd arunc fără să-mi dau seama. M-au mai întrebat şi prietenii, am văzut şi eu în poze. Probabil că fac asta de mult timp, dar nu e un tic nervos. Pur şi simplu, acela e gestul pe moment"


Pe 21 decembrie echipa naţională de handbal feminin a primit din partea Gazetei Sporturilor premiul "Superlativele Gazetei", în timp ce Cristina Neagu a fost desemnată cea mai bună handbalistă a lumii. "Acest premiu e o surpriză pentru mine. Vreau să-i încurajez pe toţi sportivii, şi eu sînt sportivă şi ştiu cîtă transpiraţie şi energie îţi trebuie să ajungi la un nivel înalt", a spus atunci Cristina.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.