Auto

Fernando Alonso a cîştigat cu Ferrari două competiţii într-o staţiune de munte din Italia » Campion de iarnă

Articol de Valentin Damian  —  duminică, 16 ianuarie 2011

După eşecul din sezonul trecut, Ferrari şi-a dus piloţii timp de o săptămînă într-o staţiune de munte din Italia. Alonso a cîştigat ambele competiţii la care a participat


Ferrari şi Ducati, celebrele team-uri italiene din F1 şi, respectiv, Moto GP, au petrecut o săptămînă "albă" la Madonna di Campiglio, o staţiune montană din inima Dolomiţilor. Interesul a fost enorm în jurul lui Fernando Alonso, deşi prin zonă se afla şi motociclistul Valentino Rossi, idolul italienilor care din acest sezon va alerga pentru Ducati.

Eşecul scuderiei căluţului cabrat din sezonul trecut, atunci cînd Fernando Alonso a pierdut titlul mondial în favoarea lui Vettel (Red Bull) chiar în ultima etapă de la Abu Dhabi s-a simţit şi la Madonna di Campiglio, deşi Alonso şi Massa s-au distrat foarte bine (foto medalion).  "Fiecare minut de aducere aminte a ceea ce s-a întîmplat în Emirate înseamnă un avantaj pentru rivalii noştri. Asta e, am ratat un penalty în ultimul minut. <Mondialul> l-am pierdut însă în prima parte a sezonului", a comentat Stefano Domenicali, directorul general al lui Ferrari.

Alonso şi Massa n-au fost niciodată prieteni, deşi spaniolul spune că are o relaţie ok cu brazilianul, mărturisind că "am pierdut multe nopţi jucînd poker împreună. Avem o relaţie bună. Mai bună decît crede lumea! Sînt un lider, dar nu sînt liderul echipei".

Pentru noul sezon, cei de la Ferrari şi-au făcut un plan. În primul rînd au schimbat "strategul" echipei, Neil Martin luîndu-i locul lui Chris Dyer, care a fost dat afară. După eşecul dureros de la Abu Dhabi, Alonso trebuie să-şi recîştige încrederea, iar Massa să se recupereze complet după accidentul teribil din 2009 de la Hungaroring.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.