Handbal

Şoc după şoc » După vicecampioana lumii, Croaţia, România înfruntă azi campioana Europei din 2008, Danemarca

Articol de Marian Ursescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Nici nu au scăpat bine de Croaţia şi handbaliştii "tricolori" au parte de un nou şoc. Azi, de la ora 21:15, la Malmo, elevii lui Vasile Stîngă înfruntă Danemarca, locul 4 la ultimul Campionat Mondial, locul 5 la Euro 2010.


Formaţia pregătită de Ulrik Wilbek se mîndreşte însă cu titlul obţinut în 2008, în Norvegia. Danezii şi-au făcut încălzirea pentru România în prima dispută, contra Australiei. Nordicii au făcut scor, 47-12, în condiţiile în care nu au forţat nici un moment. Ei pornesc cu şansa a patra la cîştigarea titlului mondial, după Franţa, Croaţia şi Spania.

Vedetele echipei lui Wilbek sînt cei şase jucători care evoluează în Bundesliga, la Flensburg: Rasmussen, Mogensen, Boesen, Eggert Jensen, Knudsen şi Svan Hansen. Liderul rămîne însă veteranul Lars Christiansen (38 de ani), extrema care a marcat aproape 1500 de goluri pentru Danemarca şi a participat la toate marile succese ale "naţionalei" nordice.

"Danemarca e o echipă extrem de puternică. Încercăm să ne ridicăm la valoarea lor şi să rezistăm fizic tot meciul", a declarat antrenorul Vasile Stîngă.

Meciul va putea fi urmărit livetext şi pe www.gsp.ro.


Rezultate grupa C
România-Croaţia 21-27
Serbia-Algeria 25-24
Danemarca-Australia 47-12

Programul de azi
ora 19:00    Australia-Serbia
ora 21:00    Algeria-Croaţia
ora 21:15    România-Danemarca

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.