Campionate

Un campion mondial marchează direct din corner » Roberto Carlos, o minune de gol!

Articol de Theodor Jumătate  —  Monday 30th of November -0001 12:00

O nouă performanţă pentru brazilianul fără vîrstă. Fundaşul lui Corinthians, 37 de ani, l-a văzut pe portar ieşit la 6 metri şi a acţionat imediat



Încă un gol minunat al lui Roberto Carlos. La 37 de ani, campionul mondial din 2002 e neschimbat. Ochiul şi execuţia brazilianului sînt formidabile.

Duminică, în primul meci al campionatului Paulista, fundaşul lui Corinthians a vrut să bată el un corner de pe partea stîngă. A aşteptat o clipă. Cînd l-a văzut pe goalkeeperul de la Portuguesa atent să-şi aranjeze coechipierii, a tras. Cu exteriorul! Un şut fără cusur. Mingea s-a oprit în plasa laterală.

"E prima oară cînd marchez un gol direct din corner", a declarat fericit Roberto. "Mi-a luat ceva timp". 20 de ani de carieră.


3 Cupe ale Campionilor şi o Cupă Mondială a cucerit Roberto Carlos printre cele 24 de trofee din carieră
170 km/h e viteza maximă atinsă la şuturile din lovitură liberă ale lui Roberto Carlos


"Dumnezeu m-a ajutat să marchez acest gol frumos. Am văzut că portarul îşi aşază colegii la marcaj şi n-am mai stat pe gînduri. Ştiam că voi înscrie"
Roberto Carlos, jucător Corinthians


I-a păcălit pe toţi
Pe 3 iunie 1997, la Cupa Confederaţiilor, Roberto Carlos a reuşit unul dintre cele mai spectaculoase goluri din istorie. Contra Franţei, tot din lovitură liberă. Brazilianul a imprimat mingii un efect ireal, balonul ocolind cu un metru zidul advers la 170 km/h. Părea că iese afară, dar şi-a schimbat traiectoria în ultima clipă şi a lovit plasa lîngă bară. Moment amuzant: un copil de mingi, aflat în zona porţii, s-a ferit cînd a văzut balonul apropiindu-se periculos! L-a păcălit ca şi pe Barthez, care nici nu s-a aruncat, convins că va fi doar aut de poartă.


DECLARAŢIA ZILEI

"Într-o carieră nebună de jucător şi de antrenor, am sentimentul că n-am fost un copil bun pentru mama mea. Iar mama a îmbătrînit"
Loţi Boloni, antrenor Lens

Un alt tip de antrenor descris de cotidianul belgian La Meuse. Cuvintele emoţionante ale lui Boloni au apărut ieri în cotidianul belgian La Meuse, care a realizat un reportaj la Lens. Despre Loţi, căpitanul echipei Sang et Or, Adil Hermach, a afirmat în acelaşi articol că "e un adevărat patron. Nu i-a fost teamă să ne spună clar, din prima zi, că sîntem într-un mare rahat şi că trebuie să ne mişcăm fundurile ca să ieşim la suprafaţă". Iar un reporter al jurnalului La Voix du Nord a fost încîntat de antrenor: "Aveam imaginea unui om rece, rigid, dar am întîlnit un tip amabil, franc, care urăşte limba de lemn".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.