Handbal

Ce penibili! » România a fost învinsă ieri de Algeria, după ce în repriza a doua a marcat doar patru goluri

Articol de Roxana Fleşeru  —  marţi, 18 ianuarie 2011

Ne-a bătut Algeria după ce am condus-o la 5 goluri. În repriza secundă, handbaliştii lui Stîngă n-au marcat decît de 4 ori!



Mondialul României a început ieri. Trei partide în care nu avea voie să calce în afara terenului pentru că orice abatere de la drum o costa.Primul obstacol a fost Algeria. Ziua de ieri nu a mai semănat cu cele din partidele cu Croaţia şi Danemarca. În primele treizeci de minute, handbaliştii români nu au mai arătat prospeţime şi acurateţe în joc, aşa cum o făcuseră în meciurile precedente.

Au început greu, cu multe greşeli. Scorul a fost deschis de adversari, dar românii au punctat imediat şi au reuşit să conducă lucrurile pe parchetul sălii din Lund. Au schimbat atît decorul, cît şi nivelul adversarului. Dacă în partida cu Danemarca, la Malmo, sala a fost plină, la Lund scaunele erau goale. Apărarea a fost  în alte sfere, şi nu vorbim de sferele cele bune. Greşelile din atac au fost multe.

Dar veştile bune au fost cele şase goluri ale lui Vali Ghionea şi intrarea în teren a lui Alexandru Csepreghi. El n-a evoluat în primele două partide din cauza unei accidentări suferite la turneul pregătitor dinainte de CM. Cel mai mare avans pe care l-au putut lua românii în prima parte a fost de cinci goluri, 9-4, în minutul 20. Dar pînă la pauză n-au mai înscris decît o dată, în timp ce algerienii s-au apropiat la două goluri.

Dar părţile secunde de meci întotdeauna i-au trădat pe români. Şi partida de ieri seară nu avea să fie o excepţie. Au înscris doar patru goluri în treizeci de minute. Record în ultimii douăzeci de ani, cînd nici o echipă, fie ea feminină sau masculină, nu a mai reuşit aşa o "performanţă"! "Tricolorii" au greşit nemăsurat şi le-au oferit algerienilor o victorie istorică. Deşi au condus pînă în minutul 55. elevii lui Vasile Stîngă nu au reuşit să depăşească o echipă care le era la îndemînă. Dar nu azi. Cu cinci minute înainte de final, s-au văzut în faţa unei situaţii pe care nici în visele cele mai urîte nu şi-o imaginau. Au egalat la 14, dar în ultimele secunde Abderrazak Hamad a încheiat meciul cu o torpilă.

Cum putem merge mai departe

Chiar dacă au pierdut cu 14-15, românii mai pot spera la o calificare în faza următoare, dacă România bate Serbia la mai mult de două goluri, iar Serbia este învinsă de Croaţia şi Algeria de Danemarca. În Rusia au reuşit o minune, acum e rîndul Suediei.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.