Poarta casca

Schior neamţ de 36 de ani mort pe o pîrtie din Austria pentru că nu purta cască » Impact fatal

Articol de Aurelian Botezatu  —  marți, 18 ianuarie 2011

Incidentul căruia i-a căzut victimă un munchenez s-a produs în zona turistică unde s-a petrecut şi accidentul suferit de Şerban Huidu pe 29 decembrie. Germanul n-a supravieţuit rănilor suferite la cap în urma coliziunii cu un alt schior


Pîrtiile din zona Innsbruckului, acolo unde s-a accidentat grav la schi şi realizatorul TV Şerban Huidu, fac din nou victime. Lipsa căştii de protecţie i-a fost fatală în week-end unui munchenez în vîrstă de 36 de ani.

Tragedia s-a întîmplat pe un traseu de nivel mediu din Hochzillertal, la 2.022 de metri înălţime. Jens P., considerat un tip experimentat pe pîrtie, era în plină coborîre cînd i-a apărut în faţă un alt schior. L-a văzut în ultimul moment şi n-a mai putut evita ciocnirea. Dacă celălalt a scăpat cu cîteva vînătăi, el nu s-a mai ridicat de jos.

Medicii: "Scăpa dacă avea cască"
Salvamontiştii şi un medic de la "Urgenţe" au ajuns în cîteva minute la faţa locului, dar degeaba. Turistul german n-a supravieţuit rănilor grave suferite la cap în urma contactului cu zăpada îngheţată.

Autopsia urmează să indice exact cauza decesului, dar doctorii austrieci s-au pronunţat deja asupra unui amănunt: dacă omul purta cască, scăpa sigur cu viaţă!

Psiholog pentru prietenii victimei
Episodul a fost atît de dur, încît autorităţile au pus imediat un psiholog la dispoziţia celor patru amici cu care Jens venise în vacanţă, spre a le mai atenua din şocul produs de imaginea tragediei.

"Totul s-a petrecut într-o fracţiune de secundă. Jens era un schior experimentat şi atent, a încercat să-l evite pe cel care i-a apărut în cale, dar n-a mai reuşit"
prieten al victimei


Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.