Liga 1

Ei sînt străinii de care Steaua s-a despărţit prea uşor. Care crezi că ar fi trebuit să rămînă?

Articol de Ovidiu Bolea  —  marţi, 18 ianuarie 2011

Chiar dacă a fost o vreme cînd patronul Stelei declara că jucătorii străini sînt interzişi în Ghencea, aceştia şi-au făcut loc în ultimele sezoane la gruparea "roş-albastră".

Astfel, s-a ajuns ca în meciul cu Universitatea Cluj, cînd Steaua a reuşit cea mai categorică victorie în acest sezon, Marius Lăcătuş să trimită 6 jucători străini pe teren.

Totuşi, nu toţi jucătorii străini care au venit la Steaua în ultimii ani au şi confirmat. Exemplele sînt numeroase: Andrey Nazario, Carlos, Klemi Saban, Abel Moreno, Toja, Semedo sau Arthuro.

Au fost însă şi jucători de care conducerea din Ghencea s-a despărţit prea uşor şi care au demonstrat că ar fi putut fi soluţii viabile pentru Steaua.

Gsp.ro îţi prezintă o listă cu aceşti jucători:

TIAGO. Portughezul a avut evoluţii contradictorii la Steaua. A reuşit partide excelente, dar şi meciuri foarte proaste. El a jucat 31 de meciuri şi nu a înscris niciun gol. A ajuns la Hercules, echipă cu care joacă în Primera Division. În ultimul sezon a jucat în 14 partide fără a marca.

CYRIL THEREAU. Unul din jucătorii străini care au trecut pe la Steaua şi care au lăsat o impresie foarte bună. A jucat doar 17 meciuri în care a marcat de 10 ori, media notelor fiind 6.64. Cumpărat cu 600.000 de euro de la Charleroi, Thereau a adus un profit de peste 2 milioane de euro pentru Steaua.

A plecat la Anderlecht, unde a jucat în 11 meciuri, marcînd o singură dată. S-a întors apoi la Charleroi, iar din vară a mers în Serie A la Chievo.

MAHAMADOU HABIBOU. Un jucător de perspectivă, atacantul francez venit de la Charleroi nu a reuşit să-l impresioneze pe patronul Stelei care a hotărît să nu-l cumpere. A jucat 8 meciuri pentru Steaua şi a marcat un gol.

Acum joacă la SV Zulte Waregem, echipă pentru care a înscris 6 goluri în 12 meciuri. Nu cu mult timp în urmă  au apărut informaţii conform cărora atacantul este dorit de PSV sau West Ham

DAYRO MORENO. La prima vedere, în filmările de pe internet, Dayro Moreno părea a fi un jucător extraordinar. Totuşi, lucrurile aveau să stea diferit. Deşi a primit mai mult şanse din partea antrenorilor, Dayro nu a reuşit să se impună la Steaua. A avut şi meciuri în care a impresionat, patronul Stelei a fost dezamăgit de faptul că a plătit 2 milioane de dolari pentru transferul lui.

S-a întors în Columbia, acolo unde face senzaţie. A marcat 20 de goluri în 34 de meciuri, fiind declarat jucătorul anului în ţara sa natală, iar acum este dorit de River Plate.

ANDRES MENDOZA. Peruanul a fost unul dintre cei mai buni jucători în acel retur în care a bifat 15 partide, avînd 2 reuşite. Salariul mare pe care îl avea jucătorul a făcut ca Gigi Becali să nu îi mai prelungească contractul.

Acum evoluează în Major League la Columbus Crew. A mai trecut pe la Monarcas Morelia şi Diyarbakırspor.

PEDRIEL. Pentru bolivian s-au plătit doar 100.000 de dolari. Avea pe atunci 21 de ani şi a fost trimis la echipa a doua a Stelei pentru a-şi arăta calităţile. A prins şi patru meciuri la prima echipă, nu a reuşit să marcheze, fiind lăsat să plece în Turcia, acolo unde are evoluţii excelente.

A marcat 5 goluri în 11 meciuri pentru Sivasspor, iar presa din Turcia a scris despre un interes al lui Fenerbahce pentru bolivian.

KAPETANOS ŞI GERALDO?
În această iarnă echipa antrenată de Marius Lăcătuş s-ar putea despărţi de alţi doi jucători străini.

Atacantul grec a fost privit cu scepticism de mulţi atunci cînd a venit la Steaua. Chiar patronului Stelei declarînd în mai multe rînduri că jucătorul este lipsit de valoare. A profitat de şansele avute şi a fost golgeterul Stelei în sezonul trecut, cînd a calificat-o pe Steaua în Cupele Europene. În acest sezon nu a mai avut aceleaşi evoluţii, iar Steaua vrea să scape de el.

Geraldo este ultimul jucător despre care s-a zvonit că nu mai este dorit în Ghencea. Venit în vara trecută, a avut evoluţii apreciate, fiind unul dintre cei mai folosiţi jucători.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.