Liga 1

Geraldo s-a înţeles cu şefii Stelei: "Plec la prima ofertă!"

Articol de Alex Nicodim (foto), Remus Răureanu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Fundaşul portughez a ajuns la un compromis cu conducerea: se transferă altundeva acum sau contractul i se reziliază în iunie


Geraldo e împins de Steaua să plece tocmai cînd a învăţat româna. Portughezul e doar de şase luni la Bucureşti, dar înţelege deja limba! "Întreabă-mă în română şi o să răspund în engleză" a fost propunerea lui. Întrebările i-au fost adresate în engleză, pînă la urmă, dar el tot a ţinut să-şi arate abilităţile. "Am apucat să vorbesc un pic cu Stancu, înainte să plece. I-am urat noroc", a zis la un moment dat, în limba română. Cunoştinţele lingvistice nu-l ajută totuşi să-şi asigure locul la Steaua. Şefii vor să-l dea cît mai curînd, din cauza salariului de 30.000 de euro lunar, considerat prea mare.


- Geraldo, ţi s-a propus reducerea salariului, pînă la urmă?
- Eu am mai zis asta şi o repet: nici Gigi, nici MM nu mi-au cerut scăderea salariului! Am o relaţie OK cu ei doi.

- Bine, dar au transmis că tu vei pleca înaintea returului.
- Asta nu e sigur. Am discutat cu conducerea şi am stabilit ceva: mă antrenez, îmi văd de treaba mea şi dacă apare o ofertă, vreun club interesat, plec. Dacă nu, continuu la Steaua.

- Şi pînă acum ai ceva?
- Nu, nici o ofertă. L-am înştiinţat pe agentul meu şi caută soluţii. Dar nu e simplu. Eu am venit la Steaua acum cîteva luni şi nu ştiam că atît de curînd mi se va spune că trebuie să plec, aşa că n-am oferte pregătite.

- Cît mai ai contract cu Steaua?
- Încă un an şi jumătate.

- Gigi Becali a lăsat de înţeles că ai mai avea doar pînă în vara asta şi că atunci oricum pleci liber.
- Nu, eu le-am zis şefilor că la vară putem găsi o soluţie rentabilă reciproc, dar contractul expiră în vara lui 2012. Sau, cel puţin, actul pe care l-am semnat eu expira în vara lui 2012!

- Există restanţe la plata salariului tău?
- Nu, e chiar OK, n-am ce să-i reproşez Stelei. Au mai fost mici întîrzieri, pe care eu mi le-am asumat de cînd am semnat contractul. Fiecare fotbalist merită să-şi ia banii la timp, dar trebuie să înţelegem, doar vedem şi noi ce se întîmplă în lume, economia e în criză. Mai sînt şi chestii inacceptabile. Spre exemplu, la AEK nu mă plătiseră de şapte luni! I-am pîrît la FIFA ca să-mi recuperez banii.

- Regreţi că astă-vară ai semnat cu Steaua?
- Absolut deloc! Cariera mea a cunoscut o renaştere din momentul în care am ales acest club. Mă simt foarte bine la Bucureşti, mă înţeleg cu colegii excelent, n-am nici un motiv de supărare.

- Dar ai suferit cînd a plecat Piţurcă, cel care te-a adus?
- Cînd se schimbă staff-ul, asta implică mai multe modificări într-o echipă, normal, şi am fost afectaţi toţi. Dar trebuie să mergem înainte. A plecat şi Stancu acum, la un moment dat voi pleca eu. Nu oamenii sînt importanţi, individual, ci Steaua. Clubul trebuie să meargă înainte, indiferent cine e implicat.


"La începutul sezonului ni s-a stabilit un obiectiv clar: cîştigarea campionatului. Sîntem obligaţi să luptăm în continuare pentru îndeplinirea lui, indiferent de context!"
Geraldo, Alves, fundaş Steaua

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.