Liga 1

Erori în serial » U Cluj are probleme mari în defensivă

U Cluj

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 30 ianuarie 2011

Clujenii au plătit din nou tribut unor greşeli în defensivă, pierzînd o nouă partidă de verificare în stagiul din Antalya


Acum 46 de ani, "Şepcile roşii" treceau la pas de Wienner Neustadt, dar aseară, în Antalya, rolurile s-au inversat. Elevii lui Ionuţ Badea n-au învăţat nimic din ultimele două partide de verificare, cînd au greşit grav în defensivă. Scenariul s-a repetat şi cu echipa austriacă, "studenţii" dînd impresia că nu şi-au făcut temele la lecţia de marcaj. Aşa a deschis Wienner scorul în prima repriză, după ce Simkovici a pus latul simplu (31). În debutul reprizei secunde, apărătorii clujeni au mai clacat o dată, făcînd un penalty, transformat de Aigner (55).

Două aspecte pozitive au ieşit la iveală în meciul cu austriecii. Trimişi din primul minut în teren, tinerii Cucui, Morar şi Voican au o poftă ieşită din comun de joc, ultimul reuşind să înscrie cu un şut sec din careu. Intrat după pauză, Ţene s-a înscris şi el în registrul remarcaţilor, dar i-a lipsit clarviziunea în două situaţii-cheie pe final. Şi atacantul Tony a impresionat prin forţă şi tehnicitate, demonstrînd că rămîne o variantă de luat în calcul în retur pentru atacul "Şepcilor roşii".

Amical
U Cluj - Wiener Neustadt 1-2 (0-1)
Au marcat: Voican (80) / Simkovici (33), Aigner (55 - penalty)
U Cluj: Boşneag - Buhuş, D. Munteanu, Cucui, Luis Rodriguez - Delgado, Balde, Păcurar, Voican - Machado, V. Morar. Antrenor: Ionuţ Badea. Au mai jucat: Matache, G. Buşcă, Izvoranu, Mendy, Ţene,V. Gheorghe, Tony, Lemnaru.

Testează un argentinian
După ce-a schimbat patru avioane şi a ajuns vineri seara în Antalya, fundaşul stînga Luis Rodriguez (25 de ani), ultima oară la Sheriff Tiraspol, a fost testat ieri prima oară de Ionuţ Badea în amicalul cu Wiener. A avut intrări tari, i-a busculat pe adversari, iar abnegaţia lui a impresionat. Fundaşul va fi testat şi în zilele următoare, Ionuţ Badea dorind să-l vadă încă în două meciuri pentru a se pronunţa asupra unui eventual transfer.

Meci nostalgic
Site-ul oficial al ardelenilor a notat ieri că amicalul cu Wiener Neustadt a avut o însemnătate deosebită pentru U Cluj. De numele austriecilor se leagă prima participare în cupele europene a "Şepcilor roşii". În ediţia 1965-1966, Universitatea a întîlnit-o pe Wiener şi a cîştigat în ambele meciuri, 1-0 şi 2-0. Remus Cîmpeanu, integralist în cele două partide de atunci, a dat ieri lovitura de start în amical.

"S-a acumulat şi oboseală, dar antrenamentul, că aşa a fost acest meci, a fost bun. Nu cred că trebuie să ne îngrijorăm, păcat de faptul că am dat doar un gol"
Alex Păcurar, mijlocaş U Cluj


Inbox
Claudiu Niculescu n-a jucat ieri din cauza unor probleme la inghinali. Tot la fel, Adrian Cristea şi Boştină au fost menajaţi.

Machado a revenit pe gazon după accidentarea la gleznă. Era să dea gol în startul reprizei secunde, dar reluarea lui spectaculoasă a fost respinsă de portar.

La meci a asistat şi şeful LPF, Dumitru Dragomir, venit la partidă alături de Alexandru Boc. "Corleone" a sosit îmbrăcat lejer, în pantaloni de trening şi o jachetă maro, cu bască britanică pe cap. Invitat la un meci, Dragomir a fost spumos: "Dacă intrăm eu şi Sandu Boc, alergăm suta de metri în 3 zile".

Costel Orac şi Felix Grigore (ambii Unirea Urziceni) şi Eugen Pîrvulescu (Pandurii) au spionat evoluţia clujenilor.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.