Campionate

Barcelona scufundă recorduri în serie » Triunghiul Bermudelor

Articol de Daniel Scorpie  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Messi, Villa şi Pedro au reuşit 70% dintre cele 67 de goluri ale catalanilor în campionat! Au marcat peste toate echipele din Spania, cu excepţia lui Real Madrid! Vezi rezumatul partidei Hercules - Barcelona 0-3! (video)



Formidabila Barcelona continuă să-şi pulverizeze adversarii în Primera. Sîmbătă i-a venit rîndul lui Hercules să execute sentinţa. Singura echipă care îi bătuse pe catalani în campionat, chiar pe Camp Nou, s-a scufundat la Alicante (0-3) în noul "Triunghi al Bermudelor" blaugrana.

Reuşita lui Pedro şi "dubla" lui Messi din final au adăugat trei goluri pentru un total de 47 semnate în 21 de etape de fantasticii marcatori ai lui Guardiola. Doar cu un gol mai puţin decît avea Real Madrid înaintea duelului cu Osasuna şi peste celelalte 18 atacuri din Spania! Dar şi mai multe, ca medie pe meci, decît orice formaţie din campionatul României, inclusiv Dinamo.

Fenomenalul trident a depăşit şi recordul de eficacitate din sezonul 1960-1961, deţinut de trioul lui Real Madrid, Di Stefano, Puskas (ambii cu cîte 16 goluri) şi Del Sol (14). Iar Messi a ajuns la 37 de goluri în 32 de partide în toate competiţiile (30% din reuşitele Barcelonei!) şi l-a devansat pe Samuel Eto'o (109 goluri), urcînd pe 3 în topul realizatorilor blaugrana în Primera.


47 de goluri au înscris împreună în campionat Messi, Villa şi Pedro. Argentinianul are 21, al doilea a dat 14, iar ultimul 12


"Barcelona este cea mai bună echipă din Spania şi din lume. E mereu capabilă să înscrie patru sau cinci goluri pe meci"
Esteban Vigo, antrenor Hercules


15 succese la rînd!
Triumful de la Alicante a echivalat cu a 15-a victorie în serie pentru formaţia lui Guardiola, care a egalat astfel recordul de acum jumătate de secol deţinut de Real Madrid. Şi linia de clasament e foarte asemănătoare: Barcelona a realizat un golaveraj de 57-6, iar Real, 57-8! În "era Guardiola", catalanii au înscris de 401 ori în 157 de partide, cu o medie 2,55 goluri / meci!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.