Auto

Mercedes-Benz a împlinit 125 de ani » Stea cu trei raze

Articol de Valentin Damian  —  duminică, 06 februarie 2011

Mercedes-Benz a împlinit 125 de ani. Pe 29 ianuarie 1886, Carl Benz a înregistrat la Biroul de Patente din Berlin primul automobil din lume



Carl Benz va rămîne în istorie. Pe 29 ianuarie 1886, inginerul german s-a dus la Biroul de Patente din Berlin, unde a înregistrat patentul cu numele său. Atunci s-a considerat că a fost ziua oficială de naştere a automobilului. E adevărat, era un autovehicul cu trei roţi. În acelaşi timp, Gottlieb Daimler şi Wilhelm Maybach, care înfiinţau în 1890 compania DMG (Daimler Motoren Gessellschaft) lucrau la un automobil cu 4 roţi. Cele două companii au devenit mari rivale. Între timp, Daimler a murit, iar Maybach a preluat conducerea. În 1924, din cauza situaţiei economice din Republica de la Weimar, cele două companii au făcut o înţelegere în sensul în care fiecare avea voie să-şi vîndă maşinile. Doi ani mai tîrziu s-a naăscut Daimler- Benz AG, iar Maybach a luat o decizie vitală. Unul dintre acţionarii importanţi, Emil Jellinek, i-a sugerat că numele de Daimler are rezonanţă puternică germană, iar maşinile nu vor avea succes în străinătate. I-a propus ca automobilele să poarte numele fiicei sale Mercedes. Aşa a fost creat Mercedes-Benz.


Istoria emblemei
Celebra siglă a mărcii germane cu o stea cu trei raze are şi ea istoria ei. Băieţii lui Daimler, după ce au preluat afacerea de la tatăl lor, şi-au amintit de o carte poştală pe care Gottlieb Daimler a trimis-o acasă şi arăta familiei sale prin desenarea unei stele cu trei raze locul unde lucra, spunînd că steaua respectivă se va ridica la un moment dat peste toate reuşitele sale.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.