Handbal

Anja Andersen a condus aseară al doilea antrenament al Oltchimului » Cu zîmbetul pe buze

Articol de Marian Ursescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Daneza a glumit tot timpul cu jucătoarele, a oprit şedinţa pentru a le explica fetelor ce le cere, iar la final a dat tonul la salutul echipei, strigînd "Oltchim!"



Fetele nici nu intraseră în sală şi Anja începuse deja antrenamentul. Lipise în vinclul porţilor cîte o minge de handbal, legînd-o bine cu leucoplast. De ajutor a fost secundul Aurelian Roşca, dar şi prietena ei, Tina, care ieri a sosit la Rm. Vîlcea şi a participat la şedinţa de pregătire.

Andersen a cerut trei mingi de fotbal şi a împărţit cele 22 de jucătoare în două echipe. A fost veselie mare. Vîlcencele nu mai jucaseră niciodată fotbal la două porţi, dar cu trei mingi! Anja nu s-a băgat la joc. A asistat de pe margine şi şi-a încurajat elevele. După o jumătate de oră, daneza a pus deoparte mingile de fotbal şi le-a dat "galacticelor" unele de handbal. Le-a explicat ce vrea de la fiecare. Vîlcencele trebuiau să bată o minge de podea, iar cu una să paseze. Nu s-au descurcat prea bine, dar Anja a fost mulţumită. Luminiţa Dinu şi-a luat portarii deoparte. A venit lîngă ea şi prietena Anjei, Tina, cea care s-a ocupat de pregătirea goalkeeperilor la FCK Copenhaga.


S-a băgat la joc
Nici un moment zîmbetul nu a dispărut de pe faţa Anjei Andersen. Le-a vorbit jucătoarelor calm şi le-a cerut să se bucure la fiecare reuşită a coechipierelor. Fiindcă ucraineanca Iulia Managarova nu avea cu cine pasa, Anja a trecut imediat să lucreze cu ea. I-a explicat extremei cum să arunce mingea ca aceasta să prindă efect. Deşi s-a retras de mult din handbal, încheietura mîinii drepte încă o ascultă pe cea care a fost considerată una dintre cele mai mari handbaliste ale lumii din toate timpurile.

Andersen a trecut apoi la aruncările la poartă, pentru a încălzi portarii, împărţind lotul în trei şi trecînd la scheme de joc, pe semicerc. De fiecare dată cînd nu i-a convenit ceva, a oprit antrenamentul şi i-a explicat jucătoarei ce vrea de la ea. S-a remarcat apărarea avansată pe care a cerut-o fetelor, semn că e pregătită să întîmpine repede interii de la Buducnost. Ştie că pericolul vine de la Bojana Popovici, golgeterul Ligii Campionilor în două rînduri în anii trecuţi. Ea o cunoaşte însă cel mai bine pentru că a adus-o din Serbia în Danemarca pe cînd aceasta avea doar 22 de ani.

După exact două ore şi 45 de minute, Anja a oprit şedinţa de pregătire. Le-a strîns pe fete în cerc la mijlocul terenului şi a dat tonul salutului de final. "Oltchim!", a strigat daneza numele echipei cu care aşteaptă, în luna mai, să cîştige a patra Ligă a Campionilor din carieră.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.