Liga 1

Andone schimbă căpitanul în timpul meciului » Banderola de moral

Articol de Eduard Apostol, Cătălin Gheorghiu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Noua tactică de motivare din teren: Andone alege căpitanii de echipă în funcţie de cum îi simte în momentele meciului şi de cum are nevoie de ei în timpul partidei


Ioan Andone decide cine este căpitanul de echipă al "cîinilor". Cu un singur amendament. "Orice s-ar întîmpla, Dănciulescu va fi liderul din teren al formaţiei, atunci cînd va fi acolo", a comentat antrenorul. În rest, doar tehnicianul decide cine poartă banderola pe teren. Cu de la sine putere, fără votul vestiarului, aşa cum s-a întîmplat în ultimii ani în Ştefan cel Mare. De ce?

1. "Fălcosul" vrea să-i responsabilizeze pe cîţi mai mulţi dintre elevii săi. Aşa a procedat în amicalele turneului din Antalya, cînd Dănciulescu i-a pasat banderola fie lui Cătălin Munteanu, fie lui Moţi, fie lui Dragoş Grigore, fie lui Torje, iar ieri lui Pătraşcu.

2. Măsura este dinainte gîndită. "În funcţie de anumite momente ale jocului. Dacă vrea să atace, căpitanul va fi un jucător ofensiv. Dacă vrea să se apere, liderul va fi dintre apărători. Mai întîi, chestia cu banderola a funcţionat foarte bine la fotbaliştii din defensivă, de aceea au avut 5 meciuri consecutive în care au primit un singur gol", au comentat colaboratorii lui Andone.

3. În toamnă era bătaie pe banderolă. În afara lui Dănciulescu, şi Marius Niculae, Andrei Cristea şi Ousmane N'Doye rîvneau la onoarea de fi lideri din teren. Uneori, chiar era o luptă între ei. Acum lucrurile s-au calmat şi s-au schimbat. "Corbu'" e numărul 1, datorită renumelui şi a carierei prodigioase, după aceea se va da credit tinerilor, în mod special.


Mihaela Borcea: "Poate s-a vrut otrăvirea noastră"
Cristi Borcea a părăsit Antalya, fără a vedea eşecul cu slovenii, revenind în ţară, după care trebuie să facă din nou cîteva consultaţii medicale vizavi de mai vechile sale probleme. Soţia acţionarului, Mihaela Borcea, a vorbit despre intoxicaţia cu mercur, mai ales că şi ea s-a lovit de aceleaşi probleme: "Nu ştiu dacă am duşmani, o să cercetez asta. În cazul nostru, a fost o cantitate foarte mare de mercur în sînge, de 9 ori mai mare decît limita admisă! Medicii s-au întrebat cum de mai trăiesc. Poate cineva a vrut să ne otrăvească! Încerc să aflu nişte răspunsuri concrete, încă evit să intru în zona paranormalului".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.