Liga 1

Napoli a inovat ieri, în testul cu Banja Luka (0-1), jucînd două sisteme diferite » Două Craiove!

Articol de Dan Udrea, Alex Nicodim (foto)  —  vineri, 11 februarie 2011

Italianul şi-a trimis în teren cel mai bun "11" şi le-a cerut elevilor săi să joace 4-3-3 pe faza ofensivă şi să stea în 4-1-4-1 în defensivă


Se apropie marele duel cu Steaua şi Nicolo Napoli cîştigă timp cu fiecare zi care trece în cantonamentul din Antalya, deoarece la fiecare amical încearcă o aşezare nouă sau un modul tactic anume pentru diferite momente ale jocului. Amicalul de ieri cu liderul la zi din campionatul Bosniei a adus o mare noutate în jocul tactic al Ştiinţei. Napoli le-a cerut să evolueze în 4-3-3 atunci cînd echipa are mingea la picior şi 4-1-4-1 cînd adversarii pornesc construcţia.

4-3-3 cu multe bile albe
1. În acest sistem, cei doi atacanţi laterali, Mihai în dreapta şi Florin în stînga, s-au simţit ca peştii în apă. Beneficiind de faptul că vîrful împins Bujor le-a tot făcut spaţiu, atunci cînd au avut mingea la picior şi-au creat mari ocazii, ambele însă ratate: Florin l-a driblat şi pe portar, dar un fundaş a scos de pe linia porţii, după care Mihai a nimerit transversala.
2. Poate şi pentru că Florin şi Mihai nu s-au omorît foarte mult să facă şi faza defensivă, acest lucru i-a obligat pe Dănănae şi Walter Lopez să facă o muncă în plus. Să alerge mai mult, să iasă mai mult la joc. Primul a fost poate cel mai bun om al Craiovei, al doilea creşte de la meci la meci.
3. Faptul că a jucat destul de bine în acest sistem nou e o bilă albă pentru o echipă care a avut atîtea convulsii interne şi a şi schimbat antrenorul, dovedind capacitate de adaptare.

4-1-4-1 cu mai puţine bile albe
1. Dorel Stoica, deşi a mai greşit cîteva mingi în prima repriză, e un jucător indispensabil şi, ca şi la Steaua, cînd juca fix în acelaşi sistem, e extrem de util singur în faţa apărării pentru că are o ştiinţă a jocului aproape perfectă.
2. Wendel are fizic de fotbalist şi capacitate de efort, însă e destul de lent pentru un jucător care trebuie să ştie să facă faza defensivă.
3. Faptul că fundaşii laterali urcau des pe faza ofensivă a lăsat urme în apărare. Bosniacii au făcut franjuri defensiva olteană pe flancuri, dar au speculat uneori şi lentoarea stoperilor, în special după intrarea lui Ciucă pe teren.


"În acest moment suferim de lipsă de prospeţime. Nu va fi uşor să omogenizăm lotul, dar eu cred că încet-încet vom face o echipă puternică"
Aurel Ţicleanu, preşedinte U Craiova


U Craiova - Banja Luka (Bosnia, I) 0-1
U Craiova: Hotoboc - Dănănae, Zoro, D. Lopes, W. Lopez - Prepeliţă, D. Stoica, Wendel - M. Costea, Bujor, Fl. Costea. Antrenor: Nicolo Napoli. Au mai jucat: Buşu, Ciucă, Firţulescu, C. Crăciun, Gugu, J. Nicolae, M. Roman, Ologu, Surugiu.


Antrenament pe pante
Deşi au avut amical ieri, jucătorii Craiovei n-au fost menajaţi de dimineaţă. Ei au fost scoşi la un antrenament scurt, dar intens, în parcul din incinta luxosului hotel Ela Quality. S-au antrenat timp de 40 de minute, făcînd o şedinţă exclusiv fizică pe un teren în pantă, asemănător cu ce există în Poiana Braşov.

Costea I, încurajat de Giovanni
Înainte de a pleca spre terenul unde s-a disputat meciul, Florin Costea a fost încurajat de Ioan Becali. Giovanni a venit la hotelul Craiovei şi l-a chemat la el pe atacant. "Florine, cum eşti, te simţi bine, eşti în formă? Ai grijă să joci bine, că vin să te văd!", i-a spus Giovanni, dar impresarul n-a mai ajuns la amical.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.