Auto

Kubica a acordat primul interviu după accident: "Nu-mi aduc aminte nimic"

Articol de Valentin Damian   —  sâmbătă, 12 februarie 2011

Gazzetta dello Sport a realizat primul interviu cu Robert Kubica după groaznicul accident la raliu suferit de pilotul polonez





Gazetta dello Sport l-a vizitat pe Robert Kubica în spitalul Santa Corona din Savona, acolo unde polonezul a fost internat duminica trecută după teribilul accident pe care l-a avut în raliul "Ronde di Andora". Pilotul a povestit că nu-şi aduce aminte nimic privind accidentul. "Am suferit răni serioase, dar cel mai tare mă doare că am provocat o mare suferinţă familiei mele. Singura mea durere e grija mamei mele", a povestit Kubica. El recunoaşte că "niciodată nu m-am gîndit la consecinţe, dacă se întîmplă ceva, la oamenii pe care-i voi face să sufere".



"Nu m-am dus la raliu din pasiune"

Pilotul lui Renault a spus că raliurile nu sînt neapărat o pasiune pentru el, explicînd decizia pe care a luat-o de a participa la o astfel de competiţie "Pentru mine o cursă de raliu este un antrenament dur pentru Formula 1. Mă ajută la concentrare".



Kubica a mărturisit apoi că îşi mişcă degetele de la mîna dreaptă. "Funcţionează şi mîna. Mai am de făcut ceva operaţii, după care voi începe exerciţiile. Atunci voi şti cu siguranţă totul". Pilotul rămîne însă optimist. "Mă întorc la finalul sezonului şi voi fi mai puternic ca pilot. Aşa s-a întîmplat şi în 2007, după accidentul din Canada".



Vrea să revină pînă la sfîrşitul sezonului

Medicii nu sînt de aceeaşi părere cu Kubica. Ei spun că pilotul va avea nevoie de cel puţin un an de zile pentru recuperare. Asta în cel mai fericit caz: dacă mîna sa va fi ca înainte. "Antebraţul a fost secţionat în două locuri, cu leziuni importante la oase şi tendoane", a declarat Igor Rosello, şeful Centrului de Chirurgie specială de la spitalul Santa Corona. Mîna dreaptă a lui Kubica a fost revascularizată, iar fracturile au fost reduse. Acum îşi poate mişca degetele. Chirurgii au fost nevoiţi să oprească şi o hemoragie internă şi să stabilizeze o fractură de femur.





"M-au impresionat căldura şi atenţia pe care mi-au arătat-o piloţii din Formula 1. Ţin să le mulţumesc şi polonezilor mei care au venit să mă vadă"





Sînge de la fostul Papă

Pilotul Robert Kubica va primi o picătură de sînge şi o bucată de ţesătură dintr-un veşmînt ce i-a aparţinut Papei Ioan Paul al II-lea, fostul Suveran Pontif, pentru a se vindeca mai repede. Ştirea a fost făcută publică de către Stanislaw Dziwisz, arhiepiscopul Cracoviei, care a precizat că Sfîntul Părinte, care era tot polonez, a practicat şi el acest sport, iubind sportivii şi tineretul. Cardinalul a primit flaconul cu sîngele Papei Ioan Paul al II-lea cu puţin timp înainte ca acesta să moară. A păstrat flaconul care va deveni cea mai importantă relicvă religioasă care va sta într-o biserică poloneză după beatificarea acestuia, pe 1 mai 2011.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.