Ciclism

Alberto Contador e liber să participe la curse, UCI se gîndeşte dacă să facă apel

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Uniunea Ciclistă Internaţională a luat act de exonerarea lui Alberto Contador şi va examina cu atenţie decizia Federaţiei Spaniole de Ciclism, scrie într-un comunicat de presă eliberat de forul ce conduce sportul pe două roţi

UCI aşteaptă dosarul din partea Federaţiei Spaniole de Ciclism şi va anunţa în următoarele 30 de zile, după o analiză laborioasă, dacă va face apel împotriva deciziei de absolvire a ciclistului de la Saxo Bank.

UCI l-a suspendat provizoriu pe Alberto Contador în august 2010, după ce în probele de sînge şi urină prelevate de la rutierul spaniol în timpul celei de-a doua zile de pauză din Turul Franţei 2010 s-au găsit urme de Clenbuterol. Contador a negat acuzaţiile, afirmînd că prezenţa substanţei interzise în sîngele său se datorează unei bucăţi de carne de vită adusă de un prieten din Spania şi gătită în seara acelei zile. După ce raportul Comisiei de Disciplină al Federaţiei Spaniole recomanda un an de suspendare, la doar cîteva zile distanţă, Federaţia Iberică a ales să anuleze hotărîrea iniţială.

Contador a insistat să fie judecat în conformitate cu clauza 296 a regulamentului Federaţiei Spaniole, cea care stipulează că "dacă rutierul demonstrează că nu a fost neglijent sau nu are nicio vină, poate fi exonerat".

Clenbuterolul a fost interzis în Uniunea Europeană în 1996, dar este încă folosit "la negru" de unii fermieri de bovine. Contaminările cu Clenbuterol din carne sînt foarte răspîndite în China şi  Mexic, dar cazurile europene sînt extrem de rare. În sport, Clenbuterolul este folosit de atleţi pentru a mări capacitatea aerobă.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.