Şeful sportului dîmboviţean a încredinţat singura investiţie din 2010 a DJTD firmei iubitei sale
Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dîmboviţa a încheiat anul trecut o singură achiziţie din bani publici. Instituţia condusă de Pompiliu Nedelcu, membru activ PDL, a anunţat pe 8 noiembrie că aşteaptă oferte de preţ pentru realizarea lucrării de proiectare şi construcţie a unei săli de sport la Tabăra "Cerbul", din Munţii Bucegi, în valoare de 600.000 de lei.
Pe 19 noiembrie, DJTD a încheiat contractul cu SC Manoil Construcţii SRL, singura firmă care a depus ofertă. "Au mai existat cîteva discuţii cu reprezentanţii altor patru firme însă, din păcate, s-au oprit la acest stadiu", a explicat directorul Nedelcu.
Coincidenţe?
Atît DJST Dîmboviţa, cît şi SC Manoil Construcţii SRL îşi au sediul în aceeaşi clădire, la Sala Sporturilor, pe Bulevardul Unirii Nr. 2. Firma Manoil Construcţii apare cu sediul la etajul 1 al clădirii, camera 3, în condiţiile în care la acel nivel există doar nişte grupuri sanitare! În documentele Registrului comerţului, firma Manoil are trei acţionari. Unul dintre aceştia este Schneider Gisela Maria, cetăţean german cu domiciliul în satul Măneşti nr. 236, judeţul Dîmboviţa, identic cu cel al lui Pompiliu Nedelcu!
"Este adevărat că eu şi Gisela împărţim acelaşi domiciliu, dar nu văd unde este problema? Este o femeie liberă, activă, cum şi eu sînt un om deschis şi întreprinzător", a spus Nedelcu. Concluzia: 600.000 lei investiţi de instituţia condusă de Nedelcu au ajuns la firma unde acţionar este iubita sa!
Lucrare plătită, dar nefinalizată
Valoarea iniţială a contractului dintre DJTS Dîmboviţa şi Manoil Construcţii era de 495.000 de lei. Deşi contractul depus oficial poartă numele "Lucrări de proiectare şi construcţie sală de sport la centrul de agrement Cerbul, Dîmboviţa", Nedelcu a încheiat un alt contract (nr. 1 pe 26 noiembrie 2010), cu aceeaşi firmă Manoil Construcţii. Acesta vizează exclusiv proiectarea lucrării. Mai mult, pe 10 decembrie 2010 a fost semnat şi procesul verbal de recepţie a lucrării, în ciuda faptului că nu este finalizată nici măcar azi. Pe 14 decembrie au mai fost achitaţi încă 97.400 de lei pentru proiectare. "Proiectantul a constatat ulterior că se impune consolidarea clădirii cu un zid, dat fiind că terenul este înclinat", a explicat Nedelcu.
"Să terminăm pînă-n martie!"
La sala de sport se munceşte şi acum, deşi lucrarea a fost recepţionată în urmă cu două luni. "Se lucrează intens şi sperăm să terminăm pînă în martie", a făcut o estimare muncitorul Mihai Martoiu, completat de Ion Bratu, administratorul centrului de agrement: "Aşa un edificiu nu se construieşte uşor, mai ales iarna". Acesta este completat de Nedelcu: "Nu ne-am permis să pierdem nişte bani, astfel că i-am folosit pentru construirea acestei săli. Nu mai are importanţă că banii au fost daţi, trebuie să fim mulţumiţi că am făcut ceva bun pentru sport".
Sală pentru lupte
Semănînd mai mult cu o hală, sala de sport de la "Cerbul" are o lungime de 28 de metri şi o lăţime de 18, dimensiuni ce nu vor fi destinate exclusiv suprafeţelor de joc. Aici vor apărea grupuri sanitare, vestiare şi chiar o saună. "Sportul numărul 1 ce urmează să fie practicat aici va fi cel al luptelor", a precizat administratorul Bratu. "Mai sînt de cumparat anumite lucruri, dar vom avea o sală frumoasă", a încheiat Pompi Nedelcu.
{{text}}