Liga 1

Merge şi atacul

Articol de Cătălin Popescu, Cristina Negrilă  —  duminică, 20 februarie 2011

Giuleştenii au fost conduşi cu 1-0, dar au controlat jocul şi au preluat conducerea pînă la pauză, arătînd că sînt gata de Liga 1


Rapidiştii au cîştigat ieri ultimul amical din pauza de iarnă, încheind perioada de pregătire fără a cunoaşte gustul înfrîngerii. Şumudică a aliniat la start o formulă apropiată de echipa-tip, a lipsit doar Lazăr, care oricum nu are drept de joc în prima etapă cu Unirea.
Dacă pînă acum defensiva era punctul forte, ieri aceasta a scîrţîit. Miranda a reuşit să deschidă scorul după o eroare a lui Marcos Antonio, aflat la primul meci în 2011, iar Bozo şi Candido au gafat şi ei, însă fără urmări pe tabelă. Acestea au fost singurele momente în care prahovenii au pus în pericol poarta rapidiştilor şi pentru că, revenit după o accidentare, Marius Constantin a avut o evoluţie perfectă.

SuperHerea
În schimb, lucrurile au început să arate mai bine în ofensivă. Frunză, Roman şi Spadacio au reuşit să desfacă apărarea ploieştenilor în dese rînduri, alb-vişiniii dominînd categoric întreaga partidă. Ca de obicei, Herea a marcat arătînd încă o dată că se află în cea mai bună formă din cariera sa. Colegul său din atac, Sburlea, chiar dacă a ratat cîteva ocazii, s-a zbătut mult şi a demonstrat că ar putea fi surpriza returului. Eliminarea lui Coman i-a dat puţin planurile peste cap lui Şumi, care l-a introdus pe Cassio abia în minutul 89!
Una peste alta, Rapid nu arată rău, însă cel puţin pentru moment stă la mîna lui Herea, acesta fiind de departe cel mai periculos rapidist pentru adversarii giuleştenilor.

"Chiar dacă vremea a fost urîtă şi gazonul greu, am făcut un meci bun, avînd în vedere şi că am jucat cu un om mai puţin o jumătate de oră. S-a văzut că sîntem pregătiţi de campionat"
Costin Lazăr, căpitan Rapid

5 din cele 7 goluri ale Rapidului din amicalele iernii au fost înscrise de Ovidiu Herea

Amicalele Rapidului în această iarnă
Rapid - Dnepr 3-1
Rapid - Rosenborg 0-0
Rapid - Malmo 0-0
Rapid - Viktoria Plzen 1-0
Rapid - Gloria Buzău 1-0
Rapid - Astra 2-1

Astra - Rapid 1-2
Au marcat: Miranda (19) / Herea (34), Candido Costa (41)
Astra: C. Grigore - Măţel, Rohat (Ov. Mihalache 2, M. Croitoru 83), Oprsal (Abdel Valdez 86), Morais (Ţigănaşu 55) - Strătilă (B. Rusu 65), Takayuki (Ben Teekloh, 88), N'Doye (L. Goian 46), Al. Stan (Paulinho 46) - Tigoianu (Budescu 46), Miranda
Antrenor: Tibor Selymes
Rapid: Coman - Candido Costa, Marcos Antonio, M. Constantin (Glauber 65), Bozovici (Ezequias 69) - M. Roman (Grigorie 46, Cassio 89), N. Grigore (Olberdam 28), Spadacio (C. Lazăr 63), S. Frunză (Cesinha 63) - Herea (C. Straton 64), Sburlea (Pancu 46)
Antrenor: Marius Şumudică

INBOX
- Candido Costa a reuşit ieri un gol de generic, marcînd de la 35 de metri. Portughezul a vrut să centreze, însă mingea s-a oprit direct în vinclul porţii lui Cătălin Grigore.
- Nicolae Grigore l-a enervat la culme pe Şumudică. Antrenorul nu a mai suportat evoluţia modestă a mijlocaşului şi l-a schimbat în minutul 28 cu Olberdam. Grig s-a dus la vestiare, iar Şumi a evitat să dea mîna cu fotbalistul său.
- Noua achiziţie a Rapidului, Pavel Vidanov , a urmărit partida din lojă, alături de preşedintele Dinu Gheorghe.
- Gheorghe Rohat s-a retras ieri din activitate. Stoperul de 34 de ani a început ca titular, dar după două minute a fost înlocuit cu Mihalache, primind un buchet de flori din partea lui Şumudică.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.