Liga 1

CFR îşi asociază imaginea cu Roşia Montană Gold Corporation

CFR îşi asociază imaginea cu Gold Corporation

Articol de Valentin Şchiopu  —  luni, 28 februarie 2011

Clujenii au semnat un contract de sponsorizare cu compania care derulează controversatul proiect minier din Munţii Apuseni

"Vişiniii" vor semna un contract de sponsorizare cu Roşia Montană Gold Corporation. Parteneriatul va fi semnat miercuri şi oficializat într-o conferinţă de presă la care vor participa preşedintele clubului, Iuliu Mureşan, şi directorul general al RMGC, Dragoş Tănase. Principalul sponsor al clujenilor era Cosmote, iar cel mai vizibil pe tricoul de joc apărea numele celui de-al doilea acţionar al clubului, firma Energobit.

RMGC este o companie înfiinţată în 1997, în judeţul Alba, ai cărei acţionari sînt Gabriel Resources, cu 80,46 la sută, Minvest Deva, cu 19,31 la sută şi alţi acţionari minoritari (0,23 la sută). Compania derulează în Apuseni un proiect minier extrem de controversat care a stîrnit reacţii dure din partea organizaţiilor ecologice şi non-guvernamentale care văd în exploatarea de la Roşia Montană riscul contaminării unei zone foarte populate cu cianură. Pînă în prezent, Gabriel Resources a investit în România aproximativ 400 de milioane de dolari prin RMCG, se arată pe site-ul oficial al companiei.







Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.