Stranieri

Român în lotul U16 al Portugaliei » Ponde la lusitani!

Articol de Theodor Jumătate  —  Monday 30th of November -0001 12:00

La o lună după ce a primit cetăţenia portugheză, atacantul lui Sporting a fost chemat la un minicantonament cu "naţionala" de juniori



La sfîrşitul lunii ianuarie, Cristian Ponde, copilul-minune din Maramureş sub contract cu Sporting Lisabona pînă în 2014, a primit cetăţenia portugheză. Iar acum, o lună mai tîrziu, a fost convocat la "naţionala" de juniori lusitană. Rui Bento, selecţionerul U16, l-a chemat pe tînărul atacant pentru un ministagiu de pregătire (ieri şi azi) la Centrul Sportiv Naţional "Jamor", situat la 10 kilometri de capitală.

"Puştiul meu a fost foarte fericit de veste. Acesta este primul pas spre «naţionala» Portugaliei. Dar el trebuie să-şi cîştige locul în echipă", a spus Constantin Ponde, tatăl jucătorului.

Cristi, liderul formaţiei U16 la Sporting, a fost promovat din acest an la o categorie de vîrstă superioară şi este deja titular la U17, marcînd ultimul său gol pe 20 februarie, la 2-0 cu Leiria.


16 ani a împlinit Cristian Ponde pe 26 ianuarie, aceeaşi zi în care Mourinho a sărbătorit 48 de ani


Un Crai la Real
Scouterii FRF au depistat un compatriot de mare perspectivă la şcoala de fotbal a lui Real Madrid. În vîrstă de 12 ani, Nicuşor Craiu (foto) s-a transferat vara trecută de la Rayo Vallecano, unde marcase 79 de goluri într-un sezon. Blondul mijlocaş spune că nu este interesat de "naţionala" Spaniei: "Vreau să joc pentru România".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.