Violenţele din România de după meciurile între echipele bucureştene sînt, din fericire, neînsemnate, pe lîngă ce se întîmplă în Scoţia. Celtic s-a impus aseară cu 1-0 pe teren propriu în disputa cu Rangers dar, asemeni ultimelor confruntări, forţele de ordine au făcut zeci de arestări. Oficialii poliţiei scoţiene anunţă că vor propune ca, următoarele partide între cele două echipe, să se dispute cu porţile închise şi să nu fie televizate.
"Pur şi simplu nu mai avem resurse financiare şi de efectiv pentru a face faţă. Această nebunie nu mai poate continua. Ce s-a întîmplat pe teren a fost reprodus, în stil barbar, pe străzi, în localuri şi casele suporterilor. S-a ajuns ca frumuseţea unei partide de fotbal să fie umbrită prin acte de violenţă şi consum excesiv de alcool. Vom lua măsuri pentru a evita pe viitor ce s-a întîmplat în ultimele zile" au declarat oficialii Poliţiei.
Celtic şi Rangers au jucat de două ori în mai puţin de două săptămîni, de fiecare dată forţele de ordine reuşind cu greu să îi calmeze pe huligani. În campionat, pe 20 februarie, 230 de persoane au fost arestate şi zeci de poliţişti au fost răniţi. Toate celulele din apropierea stadionului au fost arhipline, unii dintre "turbulenţi" fiind închişi chiar şi la 80 de kilometri distanţă. Partida de aseară s-a soldat cu "numai" 34 de arestări însă oficialii poliţiei sînt de părere că violenţele pot fi oprite doar în urma unor decizii tranşante şi anume disputarea meciurilor cu "porţile închise" sau fără a fi televizate.
Celtic Glasgow a ieşit victorioasă în cele două partide, în campionat au cîştigat cu 2-0 pe terenul rivalilor de la Rangers iar în Cupă s-au calificat în sferturile de finală, unicul gol fiind înscris de Mark Wilson în minutul 48. Arbitrul partidei de aseară a stăpînit cu greu nervii de pe teren, trei fotbalişti primind cartonaş roşu în cele 90 de minute de joc.
International • Campionate • CELTIC-RANGERS
Scoţienii sînt depăşiţi de situaţie » Celtic-Rangers este în pericol de se juca fără spectatori şi fără a fi televizat
Articol de Iulian Focşăneanu — joi, 03 martie 2011
{{text}}