Liga 1

Steaua joacă la nimereală » Nici un leu investit în monitorizarea propriilor fotbalişti

Evoluţia lui Surdu nu mai poate fi analizată în detaliu de Lăcătuş, care nu mai are la dispoziţie parametrii elevilor săi

Articol de Dan Udrea, Ionuţ Petrişor  —  vineri, 04 martie 2011

Gazeta scrie în ediţia tipărită de azi despre o problemă gravă apărută în Ghencea: antrenorii nu mai au acces la monitorizările profesioniste ale propriilor jucători, pentru că a expirat contractul valabil pînă acum, iar şefii Stelei refuză să mai susţină financiar contractul cu o firmă specializată! În funcţie de complexitatea rapoartelor, ar fi vorba despre o sumă cuprinsă între 25.000 şi 60.000 de euro pe un întreg sezon, echivalentul încasărilor de la meciurile cu Brăneşti şi Sportul, din tur.

Absenţa monitorizărilor înseamnă că Lăcătuş şi cei din staff-ul său nu mai au acum nici un reper profesionist pentru a cîntări evoluţia propriilor jucători.

Ce conţine o monitorizare a unei firme specializate

- lungimea echipei
- distanţa faţă de propria poartă la care echipa începe să facă presing
- ritmul de joc al fiecărui jucător în parte
- parametrii individuali ai jucătorilor: mingi jucate, pase, acţiuni utile, driblinguri, şuturi, recuperări, dueluri aeriene
- parametrii unui portar: baloane jucate, mingi parate, pase bune cu piciorul, cu mîna, ieşiri pe centrări etc.
- cît de bine funcţionează jocul la ofsaid
- procentul de reuşită al atacurilor poziţionale
- cum sînt executate fazele fixe

Gazeta a scris în decembrie despre refuzul cluburilor din Liga 1 de a accepta implementarea unui sistem general de monitorizare în schimbul a 50.000 de euro pe sezon. Iar în urmă cu două săptămîni, reporterii gsp au fost în Anglia, pentru a afla avantajele oferite de folosirea sistemului ProZone.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.