Box

Federaţia Română de Box, suspendată provizoriu din toate competiţiile

Rudel Obreja este considerat vinovat pentru suspendarea sportivilor români

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 10 martie 2011

Federaţia Internaţională de Box a anunţat astăzi că a suspendat provizoriu Federaţia Română de Box din toate competiţiile internaţionale. Nemulţumirea forului mondial este legată de faptul că FRB a tot amînat alegerile pentru înlocuirea lui Rudel Obreja, preşedintele suspendat de AIBA.

CITEŞTE ŞI: Obreja: "AIBA are o problemă cu mine, dar cu sportivii ce are?"

Comisia de disciplină a forului internaţional l-a suspendat pentru 11 ani pe Rudel Obreja, după ce nu a respectat suspendarea iniţială de doi ani, ca urmare a incidentelor de la Jocurile Olimpice din 2008, şi pentru că a prezentat forului mondial documente falsificate în încercarea de a se apăra.

În 2008, preşedintele FRB, în calitate de delegat tehnic al turneului de box, i-a acuzat pe unii dintre oficialii AIBA de implicare în manipularea arbitrilor. A susţinut şi o conferinţă de presă neautorizată de AIBA, dar oficialii federaţiei internaţionale i-au închis micrfonul şi lumina în sala de şedinţe.

În urma acestor evenimente, Obreja a fost suspendat din funcţia de preşedinte al forului român, dar a fost reconfirmat la alegerile din octombrie 2010, alegeri care nu au fost recunoscute însă de AIBA.

Ulterior, Comisia de Recurs a forului internaţional i-a redus suspendarea lui Rudel Obreja de la 11 ani la 5.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.