Nutriţionistul Mihaela Bilic îţi dezvăluie cele mai importante reguli de care trebuie să ţii cont atunci când vrei să scapi de kilogramele în plus. Dietele restrictive nu sunt o soluţie, află ce anume trebuie să faci!
Organismul nostru funcţionează după reguli clare, iar prioritatea noastră ar trebui să fie cum să-i dăm ce trebuie atunci când trebuie. Şi pentru că e mai uşor să previi decât să vindeci, ia măsuri împotriva fiecăruia din “motivele” care te împiedică să respecţi un mod de alimentaţie sănătos şi echilibrat.
Slăbitul, mai ales prin diete foarte restrictive şi de scurtă durată, nu face decât să ducă la un dezechilibru major al metabolismului şi, culmea, în final kilogramele pierdute pe cântar să fie doar în mică măsură din grăsimea de depozit.
1. Alimentaţia trebuie să fie fracţionată în 3 mese/zi: micul dejun, prânzul şi cina, cu 1-2 gustări.
2. Fiecare masă trebuie să conţină alimente cu indice glicemic mic (tip pâine, paste, orez, cartof), care te ajută să te simţi sătulă până la următoarea masă şi constituie substratul energetic pentru „topirea” grăsimilor de depozit: lipidele ard în focul glucidelor.
3. Mânâncă la fiecare masă un aliment cu amidon (o felie de pâine), care ţine de foame şi te ajută să rezişti la pofta de dulciuri.
4. Legumele, în special cele crude, sunt permise în cantitate nelimitată.
5. Fructele sunt limitate la 1-2 bucăţi/zi. ATENŢIE: fructele sunt naturale, sănătoase, dar sunt dulci şi îngraşă.
Citeste mai multe pe www.eva.ro
{{text}}