Diverse

Gheorghe Ştefan este audiat la DNA într-un dosar privind o tranzacţie cu un teren

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 15 martie 2011

Primarul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, s-a prezentat, astăzi la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), fiind citat pentru a fi audiat într-un dosar, au declarat surse judiciare. Procurorii anticorupţie i-au luat lui Ştefan declaraţii într-un dosar în care fiica sa este acuzată că a dat un tun imobiliar.

Este vorba de un teren care a aparţinut primăriei din Piatra Neamţ, iar în acest caz, DNA Bacău a dat, acum doi ani, soluţia de neîncepere a urmăririi penale, notează realitatea .net.

În luna septembrie a anului trecut omul de afaceri Iulian Luca l-a acuzat pe Ştefan de abuz în serviciu, tulburare de posesie, şantaj şi nerespectarea hotărîrilor judecătoreşti. Potrivit surselor citate, proprietarul terenului de lîngă autogara din Piatra Neamţ, care a aparţinut fostei societăţi de transport a oraşului, a depus la DNA Bacău, în 2006, o plîngere penală la adresa lui Gheorghe Ştefan.

Ulterior, în urma anchetei, DNA Bacău a dispus, în aprilie 2007, neînceperea urmăririi penale în acest dosar. Proprietarul terenului a trimis plîngeri faţă de soluţia de neîncepere a urmăririi penale mai multor instituţii, inclusiv DNA central. Cazul a reintrat astfel în atenţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care a considerat că în cauză nu a fost făcută o cercetare completă la DNA Bacău

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.