Liga 1

Debutează Vidanov? » Al 60-lea străin din istoria Rapidului şi-ar putea face apariţia la Bistriţa

Vidanov ar putea debuta la Rapid în meciul de la Bistriţa

Articol de Cătălin Popescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Fundaşul bulgar Pavel Vidanov, al 60-lea străin din istoria clubului giuleştean, a făcut deplasarea la Bistriţa pentru meciul cu Gloria (azi, 20:30, în direct pe Antena 1 şi liveTEXT GSP.RO). El are şanse mari să fie titular în banda dreaptă a defensivei avînd în vedere că portughezul Candido Costa e la tratament în Portuglia.

Ar fi debutul bulgarului în tricoul alb-vişiniu după ce la meciul cu Unirea Urziceni n-a putut juca din cauza întîrzierii certificatului internaţional de transfer, iar la următoarele două partide, cu Oţelul şi Dinamo, a fost accidentat. Vidanov e primul bulgar şi al 60-lea fotbalist străin din istoria de 88 de ani a Rapidului.


După ce în perioada interbelică Rapid l-a folosit pe Sipos, un jucător de origine maghiară, iar înainte de decembrie 1989 grecul Matzourakis, venit aici la studii, a jucat şi el două sezoane în Giuleşti, fenomenul a luat amploare în ultimii ani. În total, 54 de jucători de altă naţionalitate au purtat tricoul giuleştean după Revoluţie. Acestora li se adaugă alţi trei (portarii Andrian Bogdan - Republica Moldova şi Daouda Kassaly - Niger, plus fundaşul albanez Alket Alcani) care au făcut parte din loturile Rapidului, însă fără a bifa vreun meci.

Primul a fost basarabeanul Alexandru Guzun, cel care a avut misiunea de a-l marca, pe "San Siro", în septembrie 1993, pe celebrul Bergkamp, dar cele mai importante nume de jucători străini, pînă de curînd, au fost belgianul Manuel Godfroid şi marocanul Nourredine Ziyati. Primul a şi devenit campion cu Rapid, în 2003.

În ultimii ani, au apărut Artiom Karamyan, Cesinha, Bozovici, Boya, Joao Paulo Andrade sau Spadacio, toţi aceştia punîndu-şi amprenta pe evoluţiile recente ale giuleştenilor. Ultimul e golgeterul all-time al străinilor, cu 20 de reuşite

Top 5 prezenţe ale străinilor în tricoul Rapidului
Carlos Cesinha (brazilian) - 93 de meciuri / 14 goluri
Juliano Spadacio (brazilian) - 87 / 20
Vladimir Bozovici (muntenegrean) - 85 / 2
Manuel Godfroid (belgian) - 52 / 8
Artion Karamyan (armean) - 51 / 1

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.