Liga 1

Bărboianu şi Găman, "Cîini" 100%

Ştefan Bărboianu şi Valerică Găman se plimbă pe stadionul Dinamo Bucuresti Foto: Alex Nicodim

Articol de Eduard Apostol, Cătălin Gheorghiu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

La iniţiativa GSP, Bărboianu şi Găman au făcut turul complexului din Ştefan cel Mare, care le va fi casă cel puţin trei luni de zile



Ieri dimineaţă, Valerică Găman (23 de ani) a fost prezentat oficial la Dinamo, apoi s-a antrenat alături de colegii săi pe terenul central. Încă e stingher şi stă mai mult pe lîngă cei cu care se cunoaşte deja, la jocul de 5 contra 2 alegîndu-şi să facă parte din grupul în care se afla şi Ştefan Bărboianu (22 de ani), dar şi foşti colegi de la echipa naţională de tineret: Torje, Ganea, Alexe.

Imediat după antrenament, Găman şi Bărboianu au acceptat, la iniţiativa Gazetei, să se plimbe şi să pozeze în locurile cele mai importante din Ştefan cel Mare, arena din centrul Bucureştiului urmînd să le fie casă măcar pînă la vară. Oltenii au fost la statuia lui Cătălin Hîldan, în peluza unde stă galeria, pe gazon şi la magazinul oficial al clubului. "Facem pozele astea, dar cine ştie unde vom fi din vară, viaţa îţi oferă întîmplări nebănuite?!", a comentat Găman. "Frăţioare, poate ajungem să umplem şi noi tribunele precum Cămătaru, Balaci sau Niculescu!" a fost şi remarca lui Bărboianu către colegul său.


Ce spune Valerică Găman:
- Nu sînt fals şi vreau să spun că Universitatea Craiova este şi va fi echipa mea de suflet, dar la Dinamo îmi fac meseria.
- Am ales Dinamo, un club profesionist unde se vrea performanţă, pentru aceste trei luni, apoi vom vedea ce va fi.
- Cît e Mititelu la Craiova, nu mă mai întorc pentru că m-am săturat de iluzii. Mă bucur că am scăpat de acea atmosferă, era o presiune negativă şi nu puteam avansa.
- Îmi doresc foarte mult să cîştig Cupa României cu Dinamo, orice trofeu e important în cariera unui fotbalist.
- Nu mi-e teamă de concurenţă, altfel nu aş mai fi venit la Dinamo. Cînd voi fi apt sută la sută şi domnul Andone va decide că merit să joc, voi da totul pe teren.


Ce spune Ştefan Bărboianu:
- Sper să ajung un fotbalist apreciat la Dinamo şi să confirm încrederea pe care oamenii de aici mi-au oferit-o într-un moment greu al carierei.
- M-am informat despre istoria lui Dinamo, am văzut că au fost mulţi olteni care au reuşit aici, sper să-mi fac datoria pentru acest club.
- Am înţeles că domnul Mititelu a spus că o să ajung să tund gazonul la Universitatea Craiova. Să aştepte, o să vin!
- Mă simt pregătit fizic, iar dacă se va considera că merit să joc, voi da totul pe teren. Îmi doresc să încep bine la noua mea echipă.
- Au fost şi perioade de cîte şapte luni cînd nu am văzut nici un ban la Craiova. Am înţeles că e criză, dar n-am mai putut să suportăm situaţia asta.


"Găman şi Bărboianu se pot întoarce în vară la Craiova, dacă Mititelu nu va mai fi patron"
Victor Piţurcă, ex-antrenor U Craiova


Povestea prelungirii cu Craiova
Ştefan Bărboianu a explicat cum au apărut contractele semnate de el şi de Găman cu Universitatea Craiova, valabile din vară: "În decembrie am semnat amînarea de plată, mi s-a pus în faţă un contract nou pe cinci ani, iar suma trecea din dolari în euro. Am semnat acele contracte în alb, în afară de semnătura mea nu mai scria nimic pe foile alea. După patru zile a început conflictul dintre Mititelu şi Piţurcă, atunci l-am sunat pe Valerică şi l-am întrebat: «Frate, ce-am făcut? E groasă!»".


Găman pleacă la Vitesse
Valerică Găman va juca la Dinamo pînă în vară. Surse autorizate susţin că stoperul de 23 de ani va evolua din iulie la Vitesse Arnhem, echipă ce l-a acontat încă din această iarnă. "În Olanda, transferurile s-au încheiat pe 31 ianuarie, aşa că federaţia lor nu a aprobat transferul. Am avut ofertă de la Vitesse, dar nu puteam decît să mă antrenez cu ei pînă în vară. Nu am acceptat asta", a spus Găman.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.