Box

De data asta, Leonard Doroftei este de partea lui Bute: "Va învinge!"

Dialogurile la distanţă dintre Lucian Bute şi Leonard Doroftei nu au fost prietenoase pînă în prezent Foto: Mediafax

Articol de Mirela Neag  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Critic faţă de meciurile trecute, fostul campion mondial are, pentru prima dată, numai cuvinte de laudă pentru actualul campion mondial



După fiecare meci în care şi-a apărat centura de campion mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, Lucian Bute a avut în România un critic constant şi enervant: Leonard Doroftei. Fostul campion i-a reproşat permanent că adversarii cu care se bate sînt prea slabi. Bute a reacţionat întotdeauna cu diplomaţie şi reţinere.

Acum, cu două zile înainte de meciul din Canada, situaţia s-a schimbat. Doroftei a declarat ieri, pentru Gazetă, că Lucian Bute va cîştiga în faţa irlandezului Brian Magee pentru că i-a urmărit evoluţia şi programul de pregătire. "Lucian îl va învinge pe Magee, care nu este un boxer de neglijat", a spus ploieşteanul. Leonard ştie că Magee este stîngaci, ca şi românul, aspect care însă nu va conta prea mult în lupta de sîmbătă. "Bute a ajuns la un nivel ridicat şi din momentul în care şi-a aflat adversarul s-a antrenat numai cu sparring-partneri care se mulează pe stilul lui Magee, inclusiv stîngaci. Bute nu va avea nici un punct vulnerabil", a mai spus Doroftei.

Lucian Bute (31 de ani) îşi va pune în joc centura mondială la categoria supermijlocie, versiunea IBF, pentru a şaptea oară, în data de 19 martie (ora 05:30, în direct B1 TV, live text www.gsp.ro), într-o gală ce va avea loc la Bell Centre din Montreal, cînd îl va întîlni pe irlandezul Brian Magee.


Vizionare în Pub
"Moşu" va urmări gala de box de la Montreal, cel mai probabil, la PUB-ul său din Ploieşti în ciuda orei de disputare. "Voi vorbi cu clienţii să vedem dacă vor să organizăm o vizionare. Este o oră cam nepotrivită, dar nu contează!", a spus Doroftei.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.