Zîmbereţul şi taciturnul. Sînt primele impresii pe care ţi le lasă Ştefan Bărboianu, 23 de ani, şi Valerică Găman, 22 de ani, ultimele transferuri ale "cîinilor". Pînă astăzi nu pot fi evaluaţi ca fotbalişti, ambii participînd pînă acum doar la antrenamente cu prima echipă.
Bărboianu a luat faţa Fane este mai evoluat, a jucat deja 90 de minute la Dinamo 2 şi este favorit să debuteze în formula de start a lui Ioan Andone duminică seară cu FCM Tîrgu Mureş. Fundaşul dreapta are o săptămînă în plus de pregătiri, este deja integrat în lot, avînd în vedere atitudinea lui la antrenamente. Şi-l va ajuta şi pe Valerică să intre în atmosferă, mai ales că stoperul, fost căpitan al Craiovei, internaţional şi un posibil ulterior transfer de multe milioane de euro, trebuie să dea rapid drumul la treabă.
"Vreau meciuri oficiale"
Pînă cînd îşi vor etala costumaţiile alb-roşii pe gazon, Bărboianu şi Găman au acceptat propunerea Gazetei Sporturilor de a vizita Complexul Dinamo, mare, mic cum e el, dar locul de muncă al celor doi, aşa cum chiar ei s-au exprimat la prezentările oficiale. "Şi facem toate pozele astea? Păi, dacă peste cîteva luni nu vom mai fi aici?", a întrebat, cu o voce sfioasă, stoperul venit din Bănie. Bărboianu a completat aproape instant: "Asta e, cît stăm la Dinamo, sîntem la Dinamo! Eu, unul, de-abia aştept să joc meciuri oficiale, dacă s-ar putea aş evolua zi de zi".
În peluză
Prima oprire: Peluza Cătălin Hîldan. Amîndoi au luat loc pe cîte un scaun din zona populată, încă, de suporterii "cîinilor". "Trebuie să ne acomodăm, fiindcă la finalurile meciurilor o să venim aici, să-i salutăm pe băieţi, nu?", a reacţionat Bărboianu. Găman a fost mai retras, s-a uitat lung la tot sectorul, apoi a comentat, diplomat: "Sper ca lumea să ne aprecieze pentru ceea ce facem de azi înainte, să-şi dea seama că încercăm să dăm ce e mai bun din noi ca echipa să cîştige".
Iarba de acasă
A urmat apoi gazonul pe care îşi vor etala calităţile. "Iarba e bună, sper să avem şi noroc, fiindcă am văzut că Dinamo a avut ghinion de multe ori în acest campionat. Poate duminică, învingem, cred că toţi «cîinii» s-ar bucura, fiindcă am văzut că echipa n-a mai învins din toamnă acasă", a spus Bărboianu, liderul verbal al duo-ului. "Eu am ales Dinamo pentru performanţă, mă deranjează faptul că se zice că m-a trimis cineva anume aici. A fost alegerea mea, acum sper să fie bună", a zis Găman.
O clipă de reculegere
Orice dinamovist nu ratează o fotografie-eveniment în faţa statuii lui Cătălin Hîldan. "Ştim ceea ce a reprezentat acest fotbalist pentru Dinamo şi faptul că nu nimeni nu-i poate lua locul în inimile fanilor. Dar cred că orice sportiv care vine în Ştefan cel Mare îşi doreşte, îşi propune, să se ridice la nivelul lui Cătălin, să aibă puterea lui de luptă", a mărturisit Bărboianu, după ce-a inspectat cu atenţie detalii statuii. Găman a înghiţit în sec, s-a uitat spre chipul lui Hîldan, şi-a adăugat: "Este dureros că oamenii buni se duc aşa repede. Dumnezeu să-l ierte! Toţi românii cred că ştiu ce luptător era Cătălin".
Pregătesc "cîinii" de mîine
Turul s-a încheiat la magazinul oficial al clubului, chiar în faţa statuii unui alt simbol al dinamovismului, Ivan Patzaichin. A fost o încheiere amuzantă, întrucît jucătorii au verificat calitatea produselor. "Să vedem cînd apar tricourile cu noi", a comentat, rîzînd, Bărboianu, care s-a uitat la hăinuţe pentru copii cu sigla clubului. "Am prieteni care au ţînci, trebuie să le fac cîte un cadou", a explicat fundaşul dreapta. "Îi facem direct dinamovişti", a adăugat directorul de imagine al echipei, Ionel Culina, una dintre gazdele turului. "Important e ceea ce vom face pe teren, suporterii ne vor judeca acolo!", a fost reacţia-concluzie a lui Găman. Pînă la vară, microbiştii îşi vor face o idee dacă a meritat acontarea celor doi olteni, mai ales că şi ei au riscat mult venind în Ştefan cel Mare, la o rivală a Ştiinţei.
{{text}}