Liga 1

Încă o premieră în fotbalul românesc: preşedintele LPF s-a recuzat de la derby-ul etapei » De cine se ascunde Mitică?

Articol de Cătălin Țepelin  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Dumitru Dragomir trebuia să fie supervizor la Steaua - Vaslui, însă după ce Porumboiu l-a acuzat violent de imixtiuni la comisii, s-a înlocuit singur cu Valentin Alexandru



Steaua - Vaslui va fi condus de un arbitru FIFA, Istvan Kovacs, şi, iniţial, avea parte şi de un supervizor de 5 stele, chiar preşedintele LPF, Dumitru Dragomir. Acesta însă a decis să se recuze şi să se schimbe singur de la partida din Ghencea!

Hotărîrea lui a venit imediat după ce Adrian Porumboiu, patronul Vasluiului, l-a atacat dur, arătîndu-l cu degetul că a influenţat în mod direct decizia Comisiei de Disciplină, care l-a suspendat pe Viorel Hizo pentru două etape.

LPF a publicat supervizorii etapei a 22-a joi dimineaţa, iar Dumitru Dragomir apărea la partida Steaua - Vaslui, însă după numai cîteva ore şeful LPF s-a înlocuit singur cu Valentin Alexandru, fără a explica în mod public hotărîrea. Preşedintele Ligii e cel care decide supervizorii la meciurile considerate importante din Liga 1.

Rolul unui supervizor este extrem de important, deoarece raportul său e luat în considerare atunci cînd punctele de vedere ale supervizorilor nu coincid cu cele ale observatorului de joc sau de arbitri.


2.400 de lei e baremul unui supervizor la fiecare meci din Liga 1 la care e delegat


Atac dur asupra lui Porumboiu!
Dumitru Dragomir a intervenit în emisiunea "Meciul zilei", de la GSPTV, şi s-a luat de patronul Vasluiului: "Porumboiu cu asta se ocupă, el suge...rează anumite lucruri. Să aibă grijă, să nu mai vorbească atît, fiindcă deja a întrecut măsura cu comentariile pe care le-a făcut pînă acum! Şi să citească regulamentul, că s-a vorbit deja prea mult despre suspendarea lui Hizo, care a fost dictată absolut în litera legii. Comisia nu putea să ia altă decizie!".

Război MM-Porumboiu
Managerul general al Stelei i-a dat replica lui Adrian Porumboiu, care acuzase faptul că Galamaz n-a fost suspendat decît o etapă după "roşul" direct încasat cu FC Braşov. "Dacă Porumboiu vrea justificări, să se adreseze Comisiei de Disciplină! Galamaz n-a luat toată cariera lui un cartonaş roşu, nici la juniori, s-a ţinut cont şi de acest lucru, dar e o sete a lui Porumboiu să se certe cu toată lumea", a spus MM la Dolce Sport.

Avertisment pentru Kovacs
Adrian Porumboiu a comentat delegarea lui Istvan Kovacs la derby-ul din Ghencea. "Să arbitreze bine că de-asta are ecuson FIFA! E tînăr, nu cred că vrea să-şi încheie cariera la acest meci Steaua - Vaslui. Dacă cei de la CCA au încredere în el, atunci şi noi avem, rămîne să şi demonstreze că merită", a spus ieri Porumboiu.


3 înfrîngeri are FC Vaslui cu Kovacs arbitru, din totalul de 5 disputate cu "centralul" din Carei

5 victorii are Steaua cu Kovacs la centru, din totalul de 8 disputate cu arbitrul din Carei

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.