Altele

Maria Riesch a cîştigat Cupa Mondială la ski fără să fi concurat

Maria Riesch (S) şi Lindsey Vonn (D)

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 19 martie 2011

Nemţoaica Maria Riesch a cîştigat pentru prima oară Cupa Mondială la general, fără să fi concurat în ultima cursă. Schioarea a cîştigat titlul mondial cu o diferenţă de trei puncte, înregistrată din zilele trecute, iar ultima probă, cea de slalom uriaş, a fost amînată din cauza stării vremii.

După mai bine de trei ani, sportiva din Germania a reuşit s-o învingă pe rivala sa, americanca Lindsey Vonn, cea care a cîştigat ultimele trei ediţii ale Cupei Mondiale. Conform regulamentului,o cursă amînată nu mai poate fi reprogramată, astfel că fosta campioană mondială nu mai are nicio şansă să-şi recapete titlul în acest an. După decizia oficialilor cursei, sportiva din Statele Unite i-a criticat dur pe oficialii Federaţiei Internaţionale şi a spus că va cere în scris forului să schimbe regulamentul.

În acest sezon, Lindsey Vonn a cîştigat opt curse, cu două mai mult decît nemţoaica MAria Riesch, dar a ratat de mai multe ori podiumul în restul competiţiilor.

Ca urmare a amînării probei de slalom uriaş, victoria i-a fost acordată nemţoaicei Viktoria Rebensburg, deţinătoarea titlului olimpic în această probă

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.