Campionate

Chivu şi Inter s-au apropiat la două puncte de Milan » Stoper de fier

Chivu (dreapta) nu s-a speriat de Corvia. În tot meciul a greşit doar 8 pase şi a pierdut 3 dueluri Foto: Reuters

Articol de Daniel Scorpie  —  luni, 21 martie 2011

Mutat în centrul apărării, căpitanul "naţionalei" a făcut ieri, cu Lecce (1-0), o bună repetiţie generală pentru derbyul cu Bosnia



Chivu s-a apropiat cu Inter la două puncte de liderul Milan, după 1-0 cu Lecce. Dar cea mai bună veste e că la ultimul meci înaintea derbyului cu Bosnia a evoluat convingător, tocmai pe postul pe care-l foloseşte Răzvan Lucescu la "naţională". Obligat de accidentarea lui Ranocchia, antrenorul Leonardo l-a mutat din stînga în centrul apărării milaneze, care nu a încasat ieri gol pe "Meazza".
CLICK AICI PENTRU REZUMAT!

Atent şi sigur în intervenţii, Cristi a rezolvat două faze periculoase în minutele 16 şi 18. Mai întîi, l-a închis bine pe Corvia, obligîndu-l să faulteze. Apoi i-a blocat pe Mesbah şi pe acelaşi Corvia. A respins cînd a trebuit şi baloanele aeriene, n-a greşit decît 4 pase din 32 şi a pierdut numai un duel din 7 pînă la pauză. Atunci l-a scăpat pe Olivera şi nu l-a putut stopa decît neregulamentar.

Şi în partea secundă, Chivu a transpirat. Pe sus, a respins din careu centrările ameninţătoare, iar pe jos, a avut emoţii doar pe final. A încasat un cartonaş galben (80), intervenind cu ambele picioare la Bertolacci şi oferind oaspeţilor o lovitură liberă periculoasă. Golul lui Pazzini (52) a fost suficient pentru triumful campioanei, care pe 2 aprilie poate deveni lider dac-o bate pe Milan.


Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.