Nationala

Mutu i-a sunat pe cei de la echipa naţională: "E foarte dispus la efort şi fericit că se întoarce la lot" » 10 revine la "Briliant"

Meciul de la Zenica e primul pentru Mutu în noul tricou roşu al “naţionalei” Foto: Alex Nicodim

Articol de Radu Oprişan  —  luni, 21 martie 2011

Mutu îşi reia numărul. Dacă linia de mijloc va fi Torje - Florescu - Alexa - Deac, nici unul dintre ei nu a jucat vreodată cu Adrian în tricoul României



Pentru acţiunea Bosnia avem parte de un Adrian Mutu în formă, dar şi fericit să revină la echipa naţională. Vedeta Fiorentinei pare mult schimbată în bine, lăsînd în urmă comportamentul de vedetă.

S-a interesat dacă mai are echipament la Mogoşoaia!
După ce a fost informat oficial că e convocat şi s-a convins că nu e numai un zvon al presei, i-a sunat imediat pe oamenii din stafful echipei naţionale. În trecut se întîmpla să nu răspundă cu zilele la telefoane. "A fost foarte prietenos, fără fiţe, fericit că revine. Şi părea foarte montat. S-a interesat dacă mai are ceva la magazia de la Mogoşoaia, ghete sau apărătoare, să ştie ce îşi aduce la el", au dezvăluit surse federale.

În Bosnia, Mutu îşi va relua tricoul cu numărul 10, de care a fost deposedat în urmă cu 17 luni, după coşmarul de la Belgrad, 0-5 cu Serbia. De atunci, numărul a trecut pe la Florescu, cel care joacă acum cu 19, Tănase şi Bogdan Stancu.

Alexa titular
Dincolo de certitudinea Mutu, Răzvan Lucescu are cîteva semne de întrebare în ceea ce priveşte formula de start pentru Zenica. Mai ales la mijlocaşii laterali. Torje pe dreapta şi Deac în stînga sau Deac în dreapta şi Zicu pe stînga?

Cert este că în centrul liniei mediane se vor regăsi Florescu şi Alexa. Căpitanul lui Poli are atuul celor două goluri marcate în turneul de pregătire din Cipru contra Ucrainei. Şi faptul că e în formă. Ropotan, celălalt om pe post, e încă suspendat la Dinamo Moscova şi nu are nici un meci oficial în acest sezon. În cazul în care mijlocul va fi Torje - Florescu - Alexa - Deac, observaţia ar fi că Mutu nu a jucat niciodată la echipa naţională cu vreunul dintre ei!

Intră Goian?
O altă dilemă e legată de Goian. Reintrarea spectaculoasă cu golul victoriei în faţa marelui Milan e pusă în balans cu faptul că Tamaş rămîne rezervă la WBA, fără vreun minut bifat în 2-2 cu Arsenal, sîmbătă.

Goian a revenit la Palermo după cinci luni de accidentări, pierzînd 20 de etape din cele 29 disputate pînă în prezent.


Echipa probabilă
Pantilimon - Săpunaru, Tamaş, Chivu, Raţ - Torje, Florescu, Alexa, Deac - Mutu, Marica

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.