Campionate

Mircea Sandu s-a aliat cu şeful federaţiei de la Moscova pentru un nou mandat » Fraţii ruşi

Sandu şi-a mai găsit un aliat puternic, după Michel Platini Foto: Cristi Preda

Articol de George Ştucan  —  luni, 21 martie 2011

Serghei Fursenko e unul dintre conducătorii în plină ascensiune în fotbalul european. Sandu se bate cu alţi 12 candidaţi pentru 7 locuri



Mircea Sandu încearcă mîine să mai obţină încă un mandat în Comitetul Executiv UEFA, pentru care, la Paris, candidează 13 persoane pe 7 locuri. Iar şansele ca el să obţină voturile necesare sînt foarte mari.

În afara susţinerii preşedintelui Platini, automat a unui lobby pe măsură, Naşu' s-ar baza şi pe o alianţă puternică pusă la punct în ultimele zile cu şeful federaţiei de la Moscova, Serghei Fursenko, unul dintre oamenii-cheie care a avut o contribuţie consistentă la obţinerea organizării Mondialului din Rusia 2018. Cei doi ar fi convenit să se susţină reciproc, inclusiv cu "prietenii" pe care-i au fiecare la celelalte federaţii continentale.

Germania şi Spania tot cu Naşu'
"Fursenko e un tip în plină ascensiune printre conducătorii din Europa şi mai mult ca sigur va obţine un loc în Comitetul Executiv. O alianţă cu el e extrem de importantă", a explicat ieri un federal, sugerînd că Sandu a intrat pe un culoar favorabil pentru alegeri. Fursenko e preşedintele federaţiei ruse din februarie 2010, iar înainte a fost director general la Zenit, fiind şi un important om de afaceri în domeniul gazelor naturale.

În plus, Mircea Sandu ar mai avea încă două forţe în spate: Germania şi Spania vor merge şi ele cu Naşu'.



Ce avantaje am avut cu Sandu în Comitetul Executiv (2007-2011)
- am obţinut finala Europa League (2012)
- România va organiza Euro 2011 la echipe U19
- arbitraje favorabile pentru echipa naţională în preliminarii
- tratamente blînde la comisiile disciplinare pentru cluburile româneşti

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.